Volledig scherm
PREMIUM
Inspectie van ‘de scheur', donderdagavond. © Maarten Sprangh

Druk door verbouwing oorzaak ‘scheur’ Stadhuis Apeldoorn

Tumult op de avond, opluchting de volgende ochtend. De ‘scheur’ die vorige week werd ontdekt in een vloer van het Apeldoornse Stadhuis blijkt geen scheur te zijn, maar afbrokkelend marmer. Oorzaak daarvan is dat de vloer onder druk is komen te staan door de grote verbouwing die op dit moment wordt uitgevoerd. De dragende vloer ondervindt daar echter geen hinder van, stelt de gemeente.

Na de ontdekking van de ‘scheur’ donderdagavond werd meteen alarm geslagen. Meteen werd het Stadhuis direct geëvacueerd, terwijl de Politieke Markt bezig was. Nu de 27,5 miljoen euro kostende verbouwing in volle gang is, kunnen er geen risico's worden genomen, vindt het gemeentebestuur.

  1. Dit is waarom het in Apeldoorn naar poep ruikt
    PREMIUM
    Video

    Dit is waarom het in Apeldoorn naar poep ruikt

    Het ruikt wel even. Noem het een ‘milde poep geur’. Maar pendelwormen zijn er dol op en planten gaan er waarschijnlijk flink van groeien. Over een paar maanden blijkt in de Apeldoornse parken of en hoe goed Bokashi voor de bodem is. Liefst 500 ton is gisteren over de stad verdeeld. ,,We doen het ene plantenvak wel en het andere niet’’, legt wijkbeheerder Koen Jager uit. ,,Zo kunnen we over een paar maanden goed de verschillen zien.’’

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn