Een bewoner doet met een tuinslang het nodige voorvwerk voor de brandweer in een fikkende grofvuil-container.
Volledig scherm
Een bewoner doet met een tuinslang het nodige voorvwerk voor de brandweer in een fikkende grofvuil-container. © Luciano de Graaf

Drukke nacht voor brandweer Apeldoorn: Vlammen schieten hoog uit containers en brandende bosjes

Brandweerlieden uit Apeldoorn hebben vannacht weer eens bepaald niet stilgezeten. Rond 02.00 uur rukten zij (en collega’s uit Vaassen) met vier wagens uit voor brand in het bos aan de Wieselseweg in Wenum-Wiesel. Daarna moesten in Apeldoorn zelf twee vuilcontainers worden geblust.

 1. GroenLinks fel over onderzoek naar logistiek centrum Eerbeek: ‘Misleidend en niet onafhankelijk’
  PREMIUM
  4

  GroenLinks fel over onderzoek naar logistiek centrum Eerbeek: ‘Misleidend en niet onafhanke­lijk’

  Een rapport naar nut en noodzaak van een logistiek centrum voor de papierindustrie in Eerbeek deugt niet. Dat is de stevige conclusie van GroenLinks in Brummen. Volgens de fractie wordt gesjoemeld met cijfers waardoor het lijkt alsof een nieuw logistiek centrum noodzakelijk is voor het papierdorp. ,,De prioriteit lijkt te worden gegeven aan de papierindustrie, in plaats van aan de leefbaarheid in Eerbeek.”
 2. ‘Giftige cocktail’ dreigt volgens Apeldoornse buurt bij komst ‘hufterwoningen’: ‘Is dit wel zo handig?’
  PREMIUM
  1

  ‘Giftige cocktail’ dreigt volgens Apeldoorn­se buurt bij komst ‘hufterwo­nin­gen’: ‘Is dit wel zo handig?’

  De aangekondigde komst van ‘hufterwoningen’ in Apeldoorn-Noord staat onder extreme hoogspanning. Ondernemers en buurtbewoners maken zich grote zorgen en spreken in een brandbrief van ‘een giftige cocktail’ als negen overlastveroorzakers daar worden gehuisvest. Zo vrezen ze dat patiënten van naastgelegen zorginstellingen in de problemen zullen komen.
 3. Streep door sloop brokkelviaduct over A1 bij Apeldoorn; vervaarlijk ogende kever geeft doorslag
  PREMIUM
  12

  Streep door sloop brokkelvia­duct over A1 bij Apeldoorn; vervaar­lijk ogende kever geeft doorslag

  De sloop van het gevaarlijke ‘brokkelviaduct’ over de A1 bij Apeldoorn is voorlopig van de baan. De rechter zet een streep door het verkeersbesluit waarmee de gemeente Apeldoorn de sloop en nieuwbouw van viaduct Hoog Burel mogelijk dacht te maken. Het besluit is onzorgvuldig voorbereid, vindt de rechter. Apeldoorn heeft onvoldoende rekening gehouden met schadelijke gevolgen voor beschermde diersoorten.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn