Tot vreugde van supermarktmanager Jurriën de Ruiter van de Plus in Wezep brengt Bjorn van de Wetering van bakkerij Schuld een extra levering brood.
Volledig scherm
PREMIUM
Tot vreugde van supermarktmanager Jurriën de Ruiter van de Plus in Wezep brengt Bjorn van de Wetering van bakkerij Schuld een extra levering brood. © Freddy Schinkel

Drukte bij de bakker: honderden broden extra naar de supermarkt en extra ‘noodvoorraad’ gebakken

De een z’n dood is de ander z’n brood. Voor bakkerij Schuld in Oldebroek gaat dat wel heel letterlijk op. Dankzij de blokkades van de distributiecentra kreeg hij flinke extra orders van de supermarkten waaraan hij levert. Overige bakkerijen in de regio spreken vooral over ‘stilte voor de storm’. 

 1. Komt er toch een kink in de kabel voor uitkijktoren op Loenermark? ‘Koester stilste plek van de Veluwe’
  PREMIUM
  3

  Komt er toch een kink in de kabel voor uitkijkto­ren op Loenermark? ‘Koester stilste plek van de Veluwe’

  Ze zijn laat. Maar zijn ze ook té laat? Drie mannen die elkaar vonden in hun liefde voor natuur van de Loenermark trekken aan de noodrem. Als het aan hen ligt wordt er nog gesleuteld aan het plan voor een terugkeer van de uitkijktoren in het bosrijke gebied. ,,Een uitkijktoren op deze plek is funest voor zwaar beschermde vogelsoorten zoals zwarte specht, draaihals en wespendief.’’
 2. Apeldoorn knalt met drie filmfestivals in de open lucht, waarvan twee op hetzelfde moment
  PREMIUM

  Apeldoorn knalt met drie filmfesti­vals in de open lucht, waarvan twee op hetzelfde moment

  In de vorige eeuw was het al een van de oogappeltjes van Apeldoorn: een meerdaags filmfestival in de open lucht. Dit jaar worden de filmliefhebbers helemaal in de watten gelegd. Niet alleen staat op de bosweide van Park Berg en Bos de 28ste editie op het punt van beginnen, er staan nog twee andere festivals op de rol. Eén zelfs op hetzelfde moment. ,,Dat bijt niet’’, denken de organisatoren.

Apeldoorn