Volledig scherm
Een van de nieuwjaarsduikers in het buitenbad van zwembad Malkander. Vol trots toont de deelneemster het opgedoken muntje. foto Cees Baars

Duiken naar prijzen in Malkander

APELDOORN - Tientallen gespannen gezichten staan op de zwembadrand te wachten op het startsignaal. De derde editie van de nieuwjaarsduik in het buitenbad van zwembad Malkander is gistermiddag van start gegaan. Het feestelijk aangeklede buitenbad is normaal gesproken in de winter gesloten, maar gaat speciaal voor de nieuwjaarsduik open.

Het water wordt tijdelijk opgewarmd naar 21 graden zodat de echte 'koukleumen' ook een duik in het buitenbad kunnen nemen.

Apeldoornse Christien Holdijk is samen met buren en familie naar zwembad Malkander gekomen. "We maken er een gewoon een gezellig uitje van'', zegtHoldijk. De Apeldoornse verkiest een duik in het buitenbad van Malkander boven een 'echte' nieuwjaarsduik in de zee bij Scheveningen. "Het water hier in het buitenbad is veel warmer dan in de zee. Bovendien is het lekker dichtbij en je kunt ook nog een leuke prijzen winnen'' zegtHoldijk.

"Een nieuwjaarsduik wordt normaal gesproken in buitenwater gehouden, maar wij kiezen ervoor om de duik in het buitenbad van Malkander te houden zodat je geen mensen buitensluit'', zegt bedrijfsleider bij zwembaden Accres Siem Keijzer. Naast een frisse nieuwjaarsduik kunnen de deelnemers ook leuke prijzen winnen. Er liggen muntjes op de bodem die opgedoken moeten worden. De nieuwjaarsduikers kunnen met deze speciale muntjes onder andere beautybonnen, gereedschapsets en zelfs een fiets winnen. Vorig jaar kwamen er bijna 300 mensen af op het evenement. "We hopen dat er dit jaar nog meer mensen bij ons komen duiken. Er is plek voor 420 deelnemers en die zullen in groepen van 75 het buitenbad in duiken'', zegt Keijzer. Na de nieuwjaarsduik staat er voor iedere deelnemer een kop warme chocolademelk en een lekkere pizzapunt klaar.

"We willen met deze nieuwjaarsduik een leuke zwemdag voor kinderen en ouders organiseren, maar ook het buitenbad van Malkander wat meer op de kaart zetten'', zegt Keijzer.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn