Ab van Hell en zijn dochter Mirjam in hun Apeldoornse juwelierszaak. Hij laat een van de topstukken zien, een horloge van atelier Christiaan van der Klaauw. Het horloge bevat 'het kleinste mechanische planetarium ter wereld dat real time de omwentelingen weergeeft van Mercurius, Venus, aarde, Mars, Jupiter en Saturnus rond de zon'. In edelstaal met 18 karaat roségoud. Prijs: 54.450 euro.
Volledig scherm
PREMIUM
Ab van Hell en zijn dochter Mirjam in hun Apeldoornse juwelierszaak. Hij laat een van de topstukken zien, een horloge van atelier Christiaan van der Klaauw. Het horloge bevat 'het kleinste mechanische planetarium ter wereld dat real time de omwentelingen weergeeft van Mercurius, Venus, aarde, Mars, Jupiter en Saturnus rond de zon'. In edelstaal met 18 karaat roségoud. Prijs: 54.450 euro. © Maarten Sprangh

Duikvlucht van de fysieke juwelier stokt. ‘Een bijzonder sieraad koop je niet zomaar met een muisklik’

De juwelier leek langzaam weg te sijpelen uit het straatbeeld. De branche zag jarenlang hoe er steeds minder overbleven en bibberde toen corona er ook nog overheen kwam. In plaats daarvan stokt de neergang en komen er in Oost-Nederland zelfs weer een paar bij. Wat is er aan de hand?