Volledig scherm
Sloop van het ziekenhuis. © Archief, Cees Baars

Duizend kuub kankerverwekkende grond weggegraven op ziekenhuislocatie Apeldoorn

Bij de voorbereidingen op het nieuwe Julianakwartier in Apeldoorn is ongeveer duizend kubieke meter grond verwijderd die was verontreinigd met kankerverwekkende stoffen (PAK's). Dat blijkt uit het rapport dat is opgemaakt over de sanering van het complex waar het Julianaziekenhuis stond.

Op het terrein tussen de Sprengenweg, Koning Lodewijklaan en Hoogakkerlaan komen 86 woningen, drie woonzorg-gebouwen en een zorgcentrum, waarin bijvoorbeeld plek is voor de fysiotherapeut, het kinderdagverblijf, de huisartsen en de tandarts. 

Onderzoek toonde in 2017 op een deel het terrein de bovenlaag ernstig was verontreinigd. Oorzaak was onder meer dat de grond was bijgemengd met puinresten, kolengrijs en afvalresten. Bij de sanering werd ervoor gekozen om de grond weg te graven en af te voeren naar afvalverwerker Attero. Daarmee voldoet de grond nu aan de normen, zo blijkt uit het rapport. 

  1. Videobeelden van beschieting City Club in Apeldoorn geven details daders
    video

    Videobeel­den van beschie­ting City Club in Apeldoorn geven details daders

    De mannen die de City Club nachtclub op het Caterplein in Apeldoorn in de nacht van 7 november 2018 rond 3 uur hebben beschoten waren klein van stuk. Zo'n 1.70 m. schat de politie aan de hand van camerabeelden, die vanavond zijn vrijgegeven via het tv-programma Opsporing Verzocht. Een van hen, de schutter, trekt bovendien met zijn been en schoot met een pauze herhaaldelijk op de nachtclub, ondanks dat nabij gelegen horecazaken ook op dat moment geopend waren.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn