Volledig scherm
Op 4 juli werd een dode vrouw aangetroffen in een woning aan de Bronsgietersdonk in Apeldoorn. © Pim Velthuizen

Echtgenoot opgepakt twee maanden na vondst dode Apeldoornse in woning

Een 58-jarige man uit Apeldoorn is vanmorgen  aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de dood van zijn 53-jarige vrouw. De vrouw is op 4 juli dood aangetroffen in haar woning aan de Bronsgietersdonk.

De politie heeft de afgelopen maanden uitgebreid onderzoek gedaan. Er werd buurtonderzoek, sporenonderzoek gedaan en er is met getuigen gesproken. Uit het onderzoek kwam de 58-jarige man naar voren als verdachte. Hij werd vanochtend aangehouden en is ingesloten voor onderzoek.

De vrouw woonde sinds 2003 met haar 57-jarige partner en twee kinderen aan de Bronsgietersdonk in wijk De Maten. Het stel komt oorspronkelijk uit Iran. De vrouw werkte bij verpleeghuis Randerode. 

  1. Wat als Rembrandt de schoolfotograaf was? In Twello weten ze het
    PREMIUM

    Wat als Rembrandt de schoolfoto­graaf was? In Twello weten ze het dankzij Apeldoorn­se Michelle

    Er is bijna geen basisschool die dit jaar geen aandacht besteedt aan Rembrandt. In het jaar dat de grote schilder 350 jaar dood is en er landelijk negentien grote tentoonstellingen gehouden worden tekent elk kind z'n eigen Rembrandt. Er gingen 60.000 basisschoolkinderen naar het Rijksmuseum. Op basisschool de Kleine Wereld in Twello gaan ze nog een stapje verder: groep 5 en 8 gingen samen naar het Rijks. Leefden zich in in de grote schilder en de Gouden Eeuw, en gingen vervolgens op de foto: Hoe zou Rembrandt dat gedaan hebben? Zes van hen vertellen:

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn