Edwin vol in de remmen als ambulance in Apeldoorn opeens afslaat: kettingbotsing is het gevolg

MET VIDEOIn Apeldoorn zijn vanmiddag vier auto's flink beschadigd geraakt bij een kettingbotsing. Die ontstond doordat de bestuurder van de voorste auto van de rij in de remmen moest omdat een ambulance pal voor hem ‘plotseling’ linksaf sloeg. De bestuurder van de voorste auto in de kettingbotsing is op zijn zachtst gezegd verbaasd over het gedrag van de ambulance-bestuurder.

10 reacties

 • Elbert Jansen

  1 maand geleden
  Van een ambulance met zwaailicht kun je deze manoeuvres verwachten. Je weet niet waar hij heen moet. Dus moet je als verkeersdeelnemer alert reageren en een veilige plek zoeken waar je geen belemmering bent voor jezelf en de ambulance. Een ambulance hoor je van ver aankomen, tenminste ik wel. Maar veel bestuurders rijden met oordoppen in en dan kom je voor verrassingen te staan.
 • Sue Vander

  1 maand geleden
  Leuk advies btw van de anwb. Hou je aan je maximale snelheid. Heb toch al meerdere keren meegemaakt dat auto's van hulpverleners behoorlijk kunnen drukken als je geen kant op kan. Dus dan maar gas bij
 • Alex Oostendorp

  1 maand geleden
  Naturlijk moet je afstand houden maar op een stukje van 50 meter moet er ingevoegd worden en als er na de de kruising alleen aangeven wordt dat er een wegversmalling is en je bent als niet-Apeldoorner niet bekend met de situatie dan kan je dat aardig verrassen zeker als automobilisten op de rechterbaan je nauwelijks ruimte geven om in te voegen wat ik helaas vaak zie gebeuren. Ik hou hier daarom altijd de rechterbaan aan en geef invoegers gewoon de ruimte.
 • R. Jansen

  2 maanden geleden
  Snap niet, onderstaande teksten lezend, dat er nog ongelukken in het verkeer voorkomen.
 • Timo Cleton

  2 maanden geleden
  Dus als er rijbanen samen worden gevoegd ga je heel dicht op elkaar rijden en hoef je geen afstand te houden? Misschien nog even een paar rijlessen nemen alex. Ik zie ook dat dit in de praktijk vaak gebeurd maar als je dan bij iemand achterop knalt moet je ook niet zeuren.
 1. Rohda Raalte wint derby tegen Heino, HHC aan kop in de Tweede divisie
  Liveblog

  Rohda Raalte wint derby tegen Heino, HHC aan kop in de Tweede divisie

  Asv Dronten promoveerde een paar maanden geleden naar de eerste klasse en was er alles aan gelegen om het seizoen met een overwinning te beginnen. Daar is de ploeg van Patrick Posthuma in geslaagd. AGOVV, Hierden en SC Rouveen beleefden daarentegen een teleurstellende start van de competitie. Ook SV Urk kwam niet sterk voor de dag, terwijl DVS’33, Flevo Boys en VVOG bleven steken op een puntje. HHC Hardenberg pakte wel de volle buit. Het toetje tussen Heino en Rohda Raalte eindigde in een relatief zorgeloze zege voor de bezoekers.