Volledig scherm
PREMIUM
Archeoloog Peter Wemerman vertelt de kinderen van de Prinses Julianaschool in Lieren uit wat ze hebben gevonden. © Kevin Hagens

Een hilarische middag in Lieren: ‘archeoloogjes’ vinden van alles

Een verre van alledaagse excursie dicht bij huis: de leerlingen van de Prinses Julianaschool in Lieren mochten vanmiddag een kijkje nemen bij de archeologische opgraving die op een steenworp van school plaatsvindt. 

‘Meneer, meneer!’ Vol adrenaline komt één van de kinderen op Peter Wemerman van archeologisch onderzoeksbureau Econsultancy afgestormd. Hij denkt zojuist historisch materiaal uit de grond gehaald te hebben. Maar al snel keert het knaapje terug op aarde. ,,Ik denk dat het ongeveer twee weken oud is", zegt Wemerman, terwijl hij lachend wat zand van een rotje afveegt. 

  1. Laatste wens komt uit voor ernstig zieke Roy (47) uit Twello: nog één ritje in Amerikaanse wagen
    PREMIUM
    VIDEO

    Laatste wens komt uit voor ernstig zieke Roy (47) uit Twello: nog één ritje in Amerikaan­se wagen

    Amerikaanse auto's zijn z'n lust en zijn leven. Hij bezat ze, sleutelde eraan. Tot Roy van den Bosch (47) uit Twello vijf jaar geleden wordt getroffen door een hersenbloeding. Het is direct foute boel volgens de artsen. Ouders Jose en Eddie krijgen te horen dat hij nog wellicht drie maanden te leven heeft. Vijf jaar later en vele hersenbloedingen en TIA's verder is Roy er nog steeds. Deze zondag komt een ultieme wens voor hem uit: nog één ritje in een Amerikaanse wagen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn