Volledig scherm
© politie ANP

Eerdere ontmoeting met politie verraadt automobiliste zonder rijbewijs in Apeldoorn

Een vrouw is in de nacht van zaterdag op zondag op de bon geslingerd in Apeldoorn. De vrouw reed zonder rijbewijs in een auto en was daarnaast ook nog eens onder invloed van alcohol. Een ontmoeting met de politie eerder in de nacht deed de vrouw de das om. 

Tegen 04.30 uur zagen twee agenten een man op de Europaweg in Apeldoorn. De man gaf bij de agenten aan dat hij op zoek was naar zijn auto. Hij was eerder in de nacht door andere agenten meegenomen voor het rijden onder invloed. Na een blaastest op het bureau mocht hij weer gaan en ging hij op zoek naar zijn auto. Hij gaf bij de agenten aan dat zijn vriendin nog in de auto zat.

Tijdens het gesprek met de agenten, kwam de vriendin in de auto per toeval aanrijden. De agenten kregen van een andere agent, die het stel eerder op de avond tegenkwam, te horen dat de vrouw niet in het bezit was van een rijbewijs en daarnaast onder invloed was van alcohol. De vrouw werd vervolgens meegenomen naar het bureau, de man kon met zijn auto vertrekken. Hoeveel beide personen hadden gedronken is onbekend.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn