Waarnemend bestuurder Mehmet Okuducu (inzet) van stichting SIMON verwacht in eerste instantie zo’n tachtig leerlingen op de islamitische basisschool.
Volledig scherm
PREMIUM
Waarnemend bestuurder Mehmet Okuducu (inzet) van stichting SIMON verwacht in eerste instantie zo’n tachtig leerlingen op de islamitische basisschool. © Eigen foto / Kevin Hagens

Eerste islamitische basisschool in Apeldoorn komt niet op droomlocatie, maar gaat deze zomer wel open

Apeldoorn krijgt met De Roos haar eerste islamitische basisschool. Die komt aan de Gijsbrechtgaarde in De Maten. Stichting SIMON had de wens zich te vestigen in Zevenhuizen, maar daar was geen plek. In eerste instantie komen er zo’n tachtig leerlingen naar de nieuwe school.

10 reacties

 • roeland saman

  1 jaar geleden
  Bekijk het maar positief: deze kinderen komen dan tenminste niet bij uw kind(eren) in de klas. Ze vragen immers veel negatieve aandacht ( taalachterstand, rekening houden met bepaald voedsel, niet mee willen doen met onze feestdagen enz.enz.
 • M.M. Bonder

  1 jaar geleden
  In mijn ogen beter: alleen maar algemene scholen waar echt iedereen naar toe kan met een soort godsdienstlessen over elk geloof; dat gebeurt nu ook al op de middelbare school: het vak levensbeschouwing. Zo krijgt iedereen van alles wat mee en is niemand echt een vreemde voor elkaar. En dan nog het respect wat een ieder voor elkaar moet opbrengen. Als dat vanaf groep 1 bijgebracht wordt, zou mooi zijn.
 • Wim Pasman

  1 jaar geleden
  Volledig eens met HAM Boelens.
 • HAM Boelens

  1 jaar geleden
  Jammer dat er niet alleen maar algemene scholen bestaan voor iedereen. Wat geloof betreft? Doe dat in je eigen tijd. Geloof heeft niks met normaal onderwijs te maken. Zo kweek je alleen maar afstand. Wel of geen hoofddoek, lange jas, rok en enz.
 • N. vd Meulen

  1 jaar geleden
  Doe niet zo moeilijk,deze scholen staan open voor ALLE kinderen. De vraag is alleen waar jij je kind naar toe wilt laten gaan..... Verdeeldheid, jammer voor de gefrustreerde mens (traumatische kerkelijke jeugd). Is van alle tijden en zal altijd de ander de schuld hiervan geven. Iedere generatie geeft de vorige de schuld. Maar een meningsverschil mag je hebben..... Ik ben dankbaar dat ik mag Geloven in een vrij land !