Volledig scherm
© Stichting WHOE

Eerste kofferbakverkoop Apeldoorn al uitverkocht

De zomerse reeks kofferbakverkopen in Apeldoorn begint zaterdag meteen met een uitverkochte editie. Ook voor volgende week zijn bijna alle standplaatsen al verkocht.

Extra dag

De Apeldoornse stichting WHOE, dat hulptransporten naar Oekraïne verzorgt, is de organisator van de grote openlucht rommelmarkt. De sta-gelden die verkopers betalen, gebruikt de WHOE om de transporten te bekostigen.
Omdat de stichting dit jaar 25 jaar bestaat, is er deze zomer een extra, tiende verkoop. Dat jubileum wordt komende zaterdag ter plekke gevierd met onder meer live muziek.

De Maten

De kofferbakverkoop is te vinden langs het kanaal, aan de Matense zijde. Daar is plek voor 250 standhouders. Publiek kan tussen 9.30 en 15.00 uur langs de uitgestalde spullen struinen. De organisatie roept bezoekers overigens op niet in de nieuwe buurt Schatkamer van Zuid te parkeren.

Actueel aanbod

Ondanks de grote animo van verkopers is er soms alsnog een enkele, losse standplaats beschikbaar, vertelt WHOE-woordvoerder Ben van der Velden. Op de site www.kofferbakverkopen.nl staat de actuele stand van zaken. Daar is ook te reserveren voor de volgende zaterdagen in juli en augustus. Een plek bemachtigen kan ook op dinsdagmiddag (vanaf 13 uur) bij het kantoor van de WHOE aan de Prinsenweide 14.

Knuffels

Vanwege het 25-jarige bestaan wil de stichting ook in Oekraïne trakteren. Al enige tijd loopt een actie om 25.000 knuffels bij elkaar te krijgen, en 300 voedselpakketten te bekostigen voor arme ouderen. De WHOE hoopt dat de standhouders elke zaterdag hun overgebleven knuffels beschikbaar stellen. Daarnaast hoopt de organisatie op een vrijwillige bijdrage van een euro van bezoekers. Standhouders kunnen ervoor kiezen de euro borg te doneren die ze normaal gesproken retour krijgen voor hun veiligheidsnummer.

Volledig scherm
© Stichting WHOE

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn