Volledig scherm
Lammetje Petra en haar moeder. © eigen foto

Eerste lammetje Hoog Buurlo al vroeg geboren

De schaapskooi Hoog Buurlo heeft het eerste lammetje van het nieuwe jaar verwelkomd. Ze heet Petra.

Schaapsherder Peter Verbeek was die ochtend aan de beurt om de kudde te verzorgen en tot zijn verbazing liep er al een lammetje rond. De eerste lammetjes van de kudde van Hoog Buurlo werden namelijk pas begin februari verwacht.

Goed gewicht

Het geboren lammetje is een ooitje en kerngezond. Ze weegt vier kilo, een goed gewicht voor een lammetje van het ras Veluwse Heideschaap. Ze heeft de naam Petra gekregen. Bij de schaapskooi van Hoog Buurlo krijgt alleen het eerstgeboren lammetje een naam.

Om de rust in de kudde te bewaren is de schaapskooi tijdens de lammertijd niet toegankelijk. Op zondag 18 maart is de kraamvisite, Lammetjesdag. Bezoekers zijn dan tussen 11.00 en 16.00 uur welkom om de lammetjes te komen bewonderen.

Wildwallen

Hoog Buurlo is een eeuwenoude nederzetting in het hart van de Veluwe en ademt de sfeer van vroeger. Twee schaapskooien en twee woonhuizen, een kudde Veluwse heideschapen, statige beukenlanen, eiken- en beukenbossen, akkers omgeven door wildwallen en grenzend aan de uitgestrekte Hoog Buurlose heide kenmerken deze parel van de Veluwe.

 1. Pascal is na zijn 13e woestijnrally weer thuis in Beekbergen: ‘Ik zie Dakar als het leven in het kort’
  PREMIUM
  video

  Pascal is na zijn 13e woestijn­ral­ly weer thuis in Beekbergen: ‘Ik zie Dakar als het leven in het kort’

  Een kat heeft negen levens wordt wel gezegd, maar Pascal de Baar heeft er zoveel meer. De man uit Beekbergen deed in Saudi Arabië voor de dertiende keer mee aan de Dakar Rally. De editie van ’s werelds meest gevaarlijke woestijnrally kostte twee coureurs het leven. ,,Dakar is het leven in het kort. Met dezelfde hoogte- en dieptepunten, in de hoogste versnelling.’’
 2. Ambassadeur Dennis Licht meer dan trots op bezetting van de Acht van Apeldoorn

  Ambassa­deur Dennis Licht meer dan trots op bezetting van de Acht van Apeldoorn

  De Acht van Apeldoorn heeft komende zondag het sterkste deelnemersveld ooit. ,,We zijn erg content met de lopers die we mogen ontvangen zondag. Het zal heel spannend worden met hele snelle tijden”, aldus ambassadeur Dennis Licht. Hij is vooral trots op de deelname van kersvers Nederlands recordhouder op de 10 kilometer, Richard Douma. ,,Vanochtend kreeg ik het verlossende telefoontje. Ik ben erg blij.”

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn