Eigenaar kringloopwinkel in Lieren krijgt schrik van zijn leven door botsende bestelbus

VideoEén ding weet de eigenaar van De Kringloopwinkel in Lieren sinds zondagavond: dat hij nog een geweldig reactievermogen heeft. Maar wat hij nog niet zegt te weten, is wie er met een bestelbus keihard zijn winkel ramde.

De Mercedes-bus moet met enorme snelheid tegen de zaak langs het Apeldoorns Kanaal zijn gereden. Want een laag muurtje zal onderweg de snelheid wat hebben geremd, en nog zit er een gat in de gevel en is de wagen flink vernield. Stenen van het bewuste muurtje liggen een eind verderop, net als een koplamp en auto-onderdelen.

Stofwolk

Eigenaar Peter van De Kringloopwinkel was toevallig zondag nog in zijn zaak aanwezig. ,,Ik was iets aan het eten en zat ondertussen tv te kijken. Opeens hoorde ik een slipgeluid, wel 10 seconden lang. En opeens een klap en een stofwolk. Ik sprong omhoog en ik weet niet hoe het kan, maar daarna viel er rotzooi op mijn stoel. Ik ben leniger dan ik dacht.’’
Volgens de ondernemer reageerde de bestuurder van de bus agressief. De man is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Akkefietje

De politie spreekt van ‘mogelijk opzet’ met ‘mogelijk een zakelijk conflict’ als aanleiding. Peter zegt zich daar niets bij te kunnen voorstellen. ,,De bestuurder kwam me ook niet bekend voor. Ik heb begrepen dat het om een akkefietje ging van twee voertuigen die al bij het viaduct (iets verderop, red.) aan het racen waren.’’

Open

Voor de eigenaar betekende het hoe dan ook dat hij nog langer op zijn werk moest blijven: de gevel moest dezelfde avond nog gedicht worden om te voorkomen dat mensen zo naar binnen kunnen. De ondernemer verwacht maandag wel gewoon open te kunnen.

Volledig scherm
© Rens Hulman/News United
}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)
  1. Corona-update | Buurman vindt longpatiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroerende video Isala
    video

    Corona-update | Buurman vindt longpa­tiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroeren­de video Isala

    De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag: Buurman vindt naar adem snakkende longpatiënt in galerij in Apeldoorn, Isala slingert ontroerende video op facebook, de start van een mega-operatie in het dierenlab in Deventer en het hartverscheurende verhaal van dochters die beide ouders in Harderwijk verloren door het virus.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn