Volledig scherm
PREMIUM
Eigenaar Marc Flipsen van landgoed Sollewerf in Beekbergen moet een aantal gebouwen slopen, anders volgen dwangsommen. De Raad van State buigt zich nu over de rechtmatigheid van de dwangsommen. © Kevin Hagens

Eigenaar Landgoed Sollewerf is dwangsommen meer dan zat

 Landgoedeigenaar Marc Flipsen heeft het helemaal gehad met de tegenwerking van het Apeldoornse ambtenarenapparaat met zijn landgoedplannen voor Sollewerf in Beekbergen, zo bleek maandag bij de Raad van State.

,,Als ze nog één keer bij mijn hek staan en mijn terrein op komen jaag ik ze er af. De gemeente Apeldoorn voert al jaren een ware oorlog tegen mij. Per kwartaal komen ze drie keer bij mij controleren. Dat is een regelrechte inbreuk op de privacy van mijn gezin,'' aldus Flipsen tijdens de rechtszaak bij de Raad van State in Den Haag. 

  1. Miljoenentekort Apeldoorn verdubbeld door uitspraak rechter over vakantiehuisjes

    Miljoenen­te­kort Apeldoorn verdubbeld door uitspraak rechter over vakantie­huis­jes

    Een uitspraak van de Hoge Raad over recreatieterreinen heeft forse financiële gevolgen voor de gemeente Apeldoorn. Die schiet er dit jaar circa 2 miljoen euro bij in, doordat vanaf de vakantieparken nu minder belasting binnenkomt. Apeldoorn sluit het jaar af met een exploitatietekort van 6,5 miljoen (3,4 miljoen euro meer dan in mei werd verwacht) maar hoopt dankzij grondverkoop een miljoen in de plus te eindigen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn