Volledig scherm
PREMIUM
Minimapolis © Shutterstock

Einde Apeldoornse gemeentepolis dreigt door afhaken Menzis

Onderhandelingen van de gemeente Apeldoorn met Menzis over voortzetten van een collectieve zorgverzekering voor plaatselijke minima zijn op niets uitgelopen. Eind volgend jaar stopt de verzekeraar definitief met deze 'gemeentepolis'. Volgens de gemeente is er een serieus risico dat er geen opvolger voor Menzis wordt gevonden.

Tot eind 2019 zijn zesduizend mensen in Apeldoorn tegen gunstige voorwaarden verzekerd bij Menzis en in de door Apeldoorn vertegenwoordigde buurgemeenten Epe en Brummen duizend. Menzis rekent de drie gemeenten echter niet tot de 'kernregio's' waarin het rendabel kan werken en stopt daar met de minimapolis. ,,We vallen daar net buiten'',  zegt gemeentewoordvoerster Anita Berenschot, ,,en met zevenduizend cliënten zijn we zeker niet oninteressant. We hebben een stevig beroep op Menzis gedaan om ons alsnog tot de kernregio's te rekenen maar dat heeft Menzis helaas niet op andere gedachten gebracht.''

  1. Jagershut bij ecoduct op A1 ongelukkige combi: 'We halen 'm weg’
    PREMIUM
    video

    Jagershut bij ecoduct op A1 ongelukki­ge combi: 'We halen 'm weg’

    Een jagershut op nog geen 250 meter afstand van ecoduct Kootwijkerzand over de A1, wekt wrevel bij de Faunabescherming. Op de plek waar herten, zwijnen en ander wild een weg door het bos zoeken naar de veilige oversteek over de A1, doemt op een heuveltje een jagershut op. ,,Ontzettend gemeen’’, vindt Harry Voss van de Faunabescherming. Volgens Staatsbosbeheer is de jagershut nooit gebruikt. Om misverstanden te voorkomen gaat Staatsbosbeheer de hut nu wel weghalen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn