Eindelijk een deal: tankstation Ugchelen sluit, centrumplan kan voort

videoDe onderhandelingen kostten bloed, zweet en tranen, maar nu ligt er eindelijk een deal. Het Avia-tankstation in hartje Ugchelen wordt ontmanteld en verhuist – zónder LPG-vulpunt - naar de Laan van Westenenk/Winkewijertlaan. Door de deal kan er vaart worden gemaakt met het centrumplan voor Ugchelen.

Hij kan het zich nog op de dag van vandaag herinneren. In het jaar – 1998 - dat Henri de Witte het tankstation van zijn ouders in Ugchelen overnam, informeerde de gemeente maar eens voorzichtig of er te onderhandelen viel over een vertrek van de pomp aan de Ugchelseweg, in het centrum van het dorp. Want het tankstation stond ontwikkelingen als woningbouw in de weg.

  1. Toekomst recreatiegebied Caitwickerzand onzeker door komst ecoduct
    PREMIUM
    Video

    Toekomst recreatie­ge­bied Caitwicker­zand onzeker door komst ecoduct

    De komst van het ecoduct over de Kootwijkerweg heeft waarschijnlijk gevolgen voor de toegankelijkheid van recreatiegebied Caitwickerzand. Het ecoduct komt zo kort tegen het recreactiegebied nabij Kootwijk aan dat bezoekers de dieren kunnen verstoren. Voor terreinbeheerder Staatsbosbeheer is het te vroeg om te kunnen zeggen wat de gevolgen zijn. ,,Maar dat de komst van het ecoduct invloed heeft op de omgeving is wel zeker’’, zegt boswachter Laurens Jansen namens Staatsbosbeheer.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn