Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © Thinkstock

Elektrische auto? Zoveel laadpunten staan er in jouw gemeente

Heb je een elektrische auto? Dan zit je in Apeldoorn goed: daar kun je 373 openbare oplaadpunten vinden voor je hybride. Het aantal oplaadpunten voor elektrische auto's is in vier jaar tijd verdrievoudigd. In heel Nederland staan ruim veertigduizend laadlocaties.

Het aantal elektrische auto's is in de afgelopen vier jaar ook flink gestegen, tot ruim 132.000. Het gaat om volledig elektrische auto's en om de plug-in hybrides. De overheid wil dat over twee jaar minimaal 10 procent van de verkochte auto's elektrisch is, maar die doelstelling is nog ver weg. Vorig jaar had slechts 2,7 procent van de verkochte auto's een stekker. 

Apeldoorn

Apeldoorn gaat in deze regio aan kop als het gaat om het aantal elektrische personenauto's en oplaadpunten. Er staan 1188 auto's geregistreerd in deze stad. Zwolle volgt met 676 geregistreerde auto's; daar staan 287 openbare laadpunten. 

In Olst-Wijhe moet je iets harder zoeken voor een oplaadpunt, daar staan er tien openbare laadpunten. In die gemeente staan zeventig geregistreerde elektrische personenauto's. Bestuurders van hybride’s in Raalte hebben minder laadpunten; de 138 geregistreerde personenauto's moeten het met 14 openbare laadpunten doen. 

Bekijk hieronder hoeveel openbare laadpunten er in jouw gemeente staan:

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn