ANP / ANP
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP / ANP

Elke maand stoppen 500 horeca-ondernemers: ‘Het verdriet is enorm’

Elke maand trekken meer dan 500 horecaondernemers de stekker eruit. Dat gaat ze niet in de koude kleren zitten. Een speciaal hulpteam van de Kamer van Koophandel krijgt er veel aan de telefoon. ,,Die wanhoop... Laatst zei er een: ‘Ik heb de pillen voor me staan.’”

9 reacties

 • Ron de Vries

  2 maanden geleden
  Bij de Chinees in Almelo. Twee glazen bier 14€. De horeca ziet mij niet meer terug.
 • Willem Post

  2 maanden geleden
  M.C. Fels, helemaal gelijk in,maar moet er wel een bankje vrij zijn. Meerdere mensen hebben dit ontdekt.
 • M.C. Fels

  2 maanden geleden
  Voor mezelf sprekend: wij gaan nooit meer naar de horeca. Dat is sinds Corona echt veranderd. Ten eerste is het nog steeds niet veilig om met veel mensen binnen te zitten, en de meeste ondernemers doen er helemaal niets aan om dat veiliger te maken. Verder is het erg duur geworden. En we hebben we tijdens de lockdowns e.d. ervaren dat het leuker is om onderweg op een bankje eigen koffie te drinken: vrekkentip!
 • Hotze Waterlander

  2 maanden geleden
  Ik begrijp dit niet helemaal. Tijdens Corona hebben vele het toch nog overleefd. Nu gaan ze allemaal dicht. Ook hebben wij allen ook wel wat meer betaald dan de rekening was om hun te steunen en dan nu dit?? Ik weet wel, dat even een biertje gaan halen inmiddels alleen nog kan worden betaald door de upperclass in ons land, maar hoe kan dit?? Laten ze de boel bewust knappen om de coronasteun niet te hoeven terug betalen???. Ik voel dit nu ook wel als een soort verraad, bedankt en tot nooit meer.
 • Willem Post

  2 maanden geleden
  Marco,inderdaad lijkt helemaal nergens op.