Jeroen Jazet
Volledig scherm
PREMIUM
© Jeroen Jazet

Ellen (18) uit Apeldoorn verwijt politie victim blaming na verkrachting: ‘Je rokje was wel erg kort hoor’

videoEllen (18) is slachtoffer geworden van een ernstig zedenmisdrijf in Apeldoorn en wil graag aangifte doen. Dat proces verloopt naar haar gevoel uiterst moeizaam en geeft haar het idee dat de politie liever niet ziet dat ze aangifte doet. ,,Alsof het mijn eigen schuld is.’’

26 reacties

 • Henna

  3 maanden geleden
  vervolg... Voor de politiek: al bijna drie jaar wordt er gesproken over een nieuwe Zedenwet. Nee is Nee, zo moeilijk is dat toch niet? Slachtoffers voelen zich dan in ieder geval gehoord. Als hun zaak tenminste niet op de plank blijft liggen. Voor iedereen: Ook vandaag zijn er weer tientallen slachtoffers waarover je morgen niets in de krant leest? Nogmaals voor Ellen: Dank je voor het delen van je verhaal, misschien komt nu het besef en is het door jou dat de wereld een stukje beter wordt.
 • Henna

  3 maanden geleden
  Voor Ellen: Wat een ontzettend stoer mens ben je door je verhaal te delen Voor de politie: Mocht zelfs maar de helft van Ellens verhaal waar zijn dan dienen jullie je diep te schamen, de schuld bij het slachtoffer leggen, hoe laag is dat? En door het ontmoedigen aangifte te doen geef je de dader de vrijheid tot het maken van een volgend slachtoffer.
 • jouw spiegel

  3 maanden geleden
  Zoveelste bewijs .. ook al meermaals meegemaakt dat de politie slachtoffers als daders bestempeld aangiftes niet opneemt en slachtoffers zelfs intimideert en bedreigd. En denk maar niet dat de stentor of welke andere courant dan ook maar hier over wil schrijven.. sterker nog ze doen er als het even kan nog een schepje bovenop .. Heb er meerdere opnames van. Zoals men hier ook al vermeld dit land is corrupt tot op het bod..door en door verrot!
 • Lucas Knol

  3 maanden geleden
  Zelfde ervaring dat politie wijgert aangifte op te nemen, telkens weer, het wordt tijd dat de politiek hier verandering in brengt en alle aangifte weigeraars medeplichtig maakt.
 • Andy Van Werven

  3 maanden geleden
  Een politie die niet luisterd je moet toch zelf weten hoe jij je kleed ook al had ze niks aan dan hadden de politie dat ook serieuzer moeten nemen en de aangifte verwerken waar verdienen hun geld mee het is zo corupt in het land
 1. Voorlopig geen glamping op Bussloo, maar dorpen en natuurstichting zijn nog niet gerust: ‘We blijven alert’
  PREMIUM

  Voorlopig geen glamping op Bussloo, maar dorpen en natuur­stich­ting zijn nog niet gerust: ‘We blijven alert’

  De natuurstichting We Need Nature en de dorpsbelangenverenigingen van Bussloo, Posterenk en Wilp-Achterhoek kunnen opgelucht ademhalen nu de beoogde glamping op recreatiegebied Bussloo voorlopig van de baan is. Toch hangen ze niet gelijk de vlag uit. Met enige argwaan kijken ze naar het ‘Masterplan Bussloo’ dat nog ontwikkeld moet worden. ,,We zijn nog niet klaar.”

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn