Volledig scherm
Omvlee (midden) heeft zijn boek begin deze maand gepresenteerd in poptempel Paradiso. © Adigro Fotografie

‘Elvis-dominee’ en oud-Apeldoorner Omvlee schrijft boek over kerk en popmuziek

Wat hebben BLØF en Elvis met het christelijk geloof te maken? Hoe verwerk je muziek van Johnny Cash, Claudia de Breij of Nick Cave in een kerkdienst? Over die thema's heeft oud-Apeldoorner Fred Omvlee met anderen een boek geschreven.

Omvlee, die opgroeide in Apeldoorn, is marinepredikant en organisator van bijzondere kerkdiensten rond Elvis Presley en Top2000-diensten. Ook in de Grote Kerk in zijn voormalige woonplaats ging hij voor in die speciale diensten. De Top2000-dienst heeft de afgelopen jaren zijn weg door heel Nederland gevonden. Omvlee is persoonlijk groot fan van Elvis.
Met het boek ‘Van Elvis-viering tot U2-dienst’ vertelt Omvlee met twee andere predikanten die vaker popmuziek gebruiken, welke waarde moderne muziek kan hebben. En hoe die toegepast kan worden in kerkbijeenkomsten.Het boek sluit af met ‘een kleine theologie van de popmuziek’.

  1. Stoep met hoogteverschillen in Apeldoorn: ‘Het is wachten tot het een écht keer gruwelijk misgaat’
    PREMIUM

    Stoep met hoogtever­schil­len in Apeldoorn: ‘Het is wachten tot het een écht keer gruwelijk misgaat’

    Een opstapje hier, een afstapje daar, de ene met een behoorlijk hoogteverschil, de andere slechts millimeterwerk. Voetgangers moeten zich de ogen goed te kost geven op de van vele hoogteverschillen voorziene stoep, op het Stationsplein in Apeldoorn. Voor je het weet, lig je op je snuit. ,,We zijn bijna een EHBO-post”, zucht bedrijfsleider Brian van der Heide van Bakkerij Bart.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn