De Deventer wasserij Wasconnect maakt nu al gebruik van elektrisch vervoer in de Deventer binnenstad. Het aantal initiatieven voor schoon vervoer in binnensteden neemt snel toe.
Volledig scherm
PREMIUM
De Deventer wasserij Wasconnect maakt nu al gebruik van elektrisch vervoer in de Deventer binnenstad. Het aantal initiatieven voor schoon vervoer in binnensteden neemt snel toe. © Ronald Hissink

Emissievrije zones in Deventer, Apeldoorn, Zwolle en Zutphen: alleen schoon vervoer welkom

Apeldoorn, Zwolle, Deventer en Zutphen wijzen ‘emissievrije zones’ aan in hun binnensteden. Binnen die zones mag alleen schoon vervoer plaatsvinden, zoals elektrische bestelbussen of transportfietsen. De zones worden de komende maanden vastgesteld en uiterlijk in 2025 van kracht.

 1. Willem-Alexander wil Kroondomein Het Loo drie maanden per jaar gesloten houden: ‘Belang van de natuur staat voorop’
  PREMIUM
  update
  37

  Wil­lem-Alexan­der wil Kroondo­mein Het Loo drie maanden per jaar gesloten houden: ‘Belang van de natuur staat voorop’

  Ruim de helft van Kroondomein Het Loo blijft toch drie maanden per jaar gesloten, als het aan koning Willem-Alexander ligt. Dat blijkt uit de subsidieaanvraag die het Kroondomein heeft ingediend. De koning vraagt niet langer voor het hele gebied natuursubsidie aan, maar voor een deel ervan. Het gaat om een bedrag van 4,2 miljoen euro voor een periode van zes jaar.
 2. Apeldoornse kroegbaas was ‘wel degelijk gewaarschuwd’ voor coronasluiting
  PREMIUM

  Apeldoorn­se kroegbaas was ‘wel degelijk gewaar­schuwd’ voor coronaslui­ting

  De Apeldoornse kroegbaas die vrijdag per direct zijn deuren moest sluiten omdat hij de coronaregels overtrad, was wel degelijk gewaarschuwd. Dat stelt de gemeente Apeldoorn na kritiek van Duncan Stern, eigenaar van Herberg het Oude Loo. ,,Ik denk dat de gemeente plaatsen, data, tijdstippen en namen door elkaar heeft gehaald”, zei hij in de Stentor. Daar is geen sprake van, benadrukt de gemeente.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn