Volledig scherm
PREMIUM
De Deventer wasserij Wasconnect maakt nu al gebruik van elektrisch vervoer in de Deventer binnenstad. Het aantal initiatieven voor schoon vervoer in binnensteden neemt snel toe. © Ronald Hissink

Emissievrije zones in Deventer, Apeldoorn, Zwolle en Zutphen: alleen schoon vervoer welkom

Apeldoorn, Zwolle, Deventer en Zutphen wijzen ‘emissievrije zones’ aan in hun binnensteden. Binnen die zones mag alleen schoon vervoer plaatsvinden, zoals elektrische bestelbussen of transportfietsen. De zones worden de komende maanden vastgesteld en uiterlijk in 2025 van kracht.

Tot die tijd kunnen gemeenten, bedrijven, leveranciers en binnenstadsbewoners de route naar emissievrij verder uitwerken. Logistiek makelaar Freek Boele, die veel gemeenten daar bij begeleidt, zegt dat in ieder geval Apeldoorn, Zwolle en Deventer binnen een paar maanden en Zutphen later dit jaar knopen doorhakken over de omvang en grenzen van de zones.

  1. Carnavalisten laten zich niet omverblazen door beetje wind
    PREMIUM
    video

    Carnavalis­ten laten zich niet omverbla­zen door beetje wind

    Ondanks de stevige wind en wat buien zijn de carnavalsoptochten in Overijssel en Gelderland vandaag overal doorgegaan. In tegenstelling tot de zuidelijke provincies en Noord- en Zuid-Holland en Zeeland, waar diverse optochten voor vandaag of morgen zijn afgeblazen, staat het licht in de oostelijke regio's vooralsnog op groen. Wel wijzen sommige organiserende carnavalsverenigingen er wagenbouwers op dat ze hogere onderdelen die extra windgevoelig zijn extra goed moeten bevestigen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn