De Deventer wasserij Wasconnect maakt nu al gebruik van elektrisch vervoer in de Deventer binnenstad. Het aantal initiatieven voor schoon vervoer in binnensteden neemt snel toe.
Volledig scherm
PREMIUM
De Deventer wasserij Wasconnect maakt nu al gebruik van elektrisch vervoer in de Deventer binnenstad. Het aantal initiatieven voor schoon vervoer in binnensteden neemt snel toe. © Ronald Hissink

Emissievrije zones in Deventer, Apeldoorn, Zwolle en Zutphen: alleen schoon vervoer welkom

Apeldoorn, Zwolle, Deventer en Zutphen wijzen ‘emissievrije zones’ aan in hun binnensteden. Binnen die zones mag alleen schoon vervoer plaatsvinden, zoals elektrische bestelbussen of transportfietsen. De zones worden de komende maanden vastgesteld en uiterlijk in 2025 van kracht.

  1. Bewondering voor omstreden Gosschalk na overname: ‘Hebben verantwoordelijkheid genomen’
    PREMIUM
    10

    Bewonde­ring voor omstreden Gosschalk na overname: ‘Hebben verantwoor­de­lijk­heid genomen’

    Dat het omstreden Gosschalk uit Epe ‘ontzettend veel geleerd’ heeft van dierenmishandelingen in de slachterij, was ‘van groot belang’ bij de overname van het Eper familiebedrijf. Dat stelt Marijke Everts, directielid van de Van Drie Group. De kalfs- en rundvleesproducent uit Uddel krijgt zestig procent van de aandelen van Gosschalk in handen. „Ze hebben verantwoordelijkheid genomen.”