Archiefbeeld van een Syrisch gezin dat uit tien mensen bestaat. De huisvesting van zulke grote vluchtelingengezinnen is een groot probleem. Over een proef waaraan Apeldoorn deelneemt is nu echter politieke ophef ontstaan.
Volledig scherm
PREMIUM
Archiefbeeld van een Syrisch gezin dat uit tien mensen bestaat. De huisvesting van zulke grote vluchtelingengezinnen is een groot probleem. Over een proef waaraan Apeldoorn deelneemt is nu echter politieke ophef ontstaan. © Archief, Van Assendelft Fotografie

En ‘onze’ jongeren dan? Ophef in Apeldoorn over woningvoorrang asielzoekers met grote gezinnen

Waarom krijgen vluchtelingen voorrang en vissen ‘onze’ jongeren achter het net? Dat vragen twee collegepartijen in Apeldoorn zich af nu de gemeente met geld uit Den Haag asielzoekers met grote gezinnen aan een huis gaat helpen. Lokaal Apeldoorn en de VVD vinden die beslissing lastig uit te leggen en vragen zich af of de gemeente er wel goed aan doet.

17 reacties

 • Adri Van Ommen

  2 maanden geleden
  Als ik het goed zie gaan de vluchtelingen dus met 8 personen of meer in 1 huis wonen. Hoeveel Nederlanders doen dat nog tegenwoordig? Het zou m.i. pas voortrekken zijn als al die volwassen kinderen uit die gezinnen ook allemaal een eigen huis zouden krijgen. Laten we blij zijn dat onze eigen kinderen in ieder geval een dak boven hun hoofd hebben en een eigen privé ruimte en dat deze mensen heel blij zijn dat zij dat na jaren dat ook weer kunnen ervaren.
 • Peter Krajewski-Singerling

  2 maanden geleden
  gelukkig gaat het om enkele gezinnen, gezinnen met met dan 8 personen komen weinig voor. de overheid word afgeschilderd als criminelen terwijl ze doet wat ze moet doen, zoveel mogelijk voor ALLE inwoners zorgen. misschien word het tijd om te stoppen met denken in ZIJ & WIJ maar gewoon n WIJ
 • H Kromdijk

  2 maanden geleden
  Als container woningen goed genoeg zijn voor onze kinderen waarom dan niet voor de vluchtelingen?
 • jos zoet

  2 maanden geleden
  Kijk wie dit regelen...Dan moet je anders stemmen...
 • Helena D C M van duuren-lambregts

  2 maanden geleden
  Waar blijven huizen of appartement voor onze jongeren ??? Onze kleindochter is 27 jaar en woond op een zolderkamertje voor €500 in de maand ,en met die buitenlandse mensen die voorrang krijgen komen onze kinderen gewoon helemaal niet meer aan de beurt ,Wie discrimineert er nu ?. Voor mij is dat de Nederlandse overheid,dat moet eens ophouden onderhand .

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn