Veldhuis in beeld, met onder meer de twee supermarkten langs het kanaal.
Volledig scherm
PREMIUM
Veldhuis in beeld, met onder meer de twee supermarkten langs het kanaal. © Maarten Sprangh

Enorm project in Apeldoorn: 1300 woningen, metamorfose langs het kanaal

Aan de rand van de binnenstad wil Apeldoorn de komende jaren tenminste 1300 woningen laten verrijzen. Daarvoor gaan twee oude buurten flink op de schop. In het plan vertrekken de supermarkten Dirk en Lidl van het kanaal, net als oudijzerbedrijf Van Uffelen. En laat Talens het hoofdkantoor aan de Sophialaan achter. Er komen bijzondere (woon)wijken voor terug.

4 reacties

 • Johann van der Veere

  2 jaar geleden
  Ambitieus plan. Jammer alleen dat nergens in het artikel iets over het nabijgelegen spoorwegemplacement is vermeld want dat geeft vooral 's-nachts tijdens het rangeren een irritant geluid voor omwonenden. Is daar al iets voor bedacht?
 • Gert Boks

  2 jaar geleden
  Nee, worden weer woningen voor welgestelde uit het westen. Gemeente moet projectontwikkelaars verplichten dat deze woningen in de sociale huur komen en net als vroeger, moet je economische verbonden zijn met Apeldoorn.
 • H Batterman

  2 jaar geleden
  Nou, zo fijn wonen zal het niet worden. In de grond bij de oud ijzerhandel zit zoveel vervuiling dat het echt niet gezond is voor je gezondheid. Op het braakliggende stuk voor de oud ijzerhandel heeft een rubber fabriek gezeten en dan niet vergeten een betonfabriek en een benzinepomp aan de Aalscholverweg. Waar de rubberfabriek heeft gezeten is gesaneerd tot op een meter diepte. Daar zit zoveel dat ze zelfs geen bronbemaling er op durven te zetten i.v.m vervuild grondwater.
 • Marianne Klaasen

  2 jaar geleden
  Ja ja mooie verhaaltjes over betaalbare woningen. 16 hoog wonen en zonder eigen auto. Ik weet niet of de gemeenteraadsleden wel eens hun oor te luister leggen, maar dit is niet wat mensen willen. Een tuintje en vaak 2 auto's. Bovendien hebben veel projectontwikkelaars de boel in handen, dus dat worden straks onbetaalbare woningen voor rijke yuppen uit het westen van het land en niet voor Apeldoorners. Schlafen Sie weiter, zou mijn Duitse leraar vroeger gezegd hebben.