Impressie van hoe het wordt als de fietssnelweg F50 wordt aangelegd tussen Apeldoorn en Epe, aan de Brakerweg (Epe).
Volledig scherm
PREMIUM
Impressie van hoe het wordt als de fietssnelweg F50 wordt aangelegd tussen Apeldoorn en Epe, aan de Brakerweg (Epe). © Cleantech Regio

Epe stoomt door met fietssnelweg, zelfs als Apeldoorn terugkrabbelt

Epe stroopt de mouwen extra op om de fietssnelweg naar Apeldoorn te realiseren, als de Apeldoornse gemeenteraad besluit om de zogenaamde F50 af te schalen. Met hulp van onder meer de provincie Gelderland zijn er ook dan mogelijkheden om de ‘vlotte en veilige fietsroute’ tot stand te brengen, hoopt wethouder Erik Visser. Hij verwacht daarbij wel medewerking vanuit Apeldoorn.

9 reacties

 • Bongers

  4 maanden geleden
  Ik wandelde tijdens de namiddag, tussen 16.00 en 17.30, van Epe naar Vaassen. Duurde 1,5 uur. In die tijd werd ik ingehaald door 19 fietsers (waarvan 12 scholieren), en 8 kwamen mij tegemoet. Welk probleem wordt er met de snelweg opgelost?
 • Sjoerd Stellingwerf

  4 maanden geleden
  Bestuur: Waar visie op grote kerntaken tekort schiet, krijgen excentrische thema' s bizar veel aandacht. De oude bekende klucht.
 • Bé Gerritse

  4 maanden geleden
  Te veel geld voor zo'n prestigieus project. De verantwoordelijke zijn er waarschijnlijk niet meer na de verkiezingen. Huidig fietspad renoveren, is veel goedkoper en prettiger voor de bewoners die in de buurt wonen
 • Geerlings

  4 maanden geleden
  Om het vertrouwen te winnen van bewoners en gemeenteraden zou Epe de businesscase kunnen opstellen én publiceren waarom de F50 een waanzinning goed idee is. Maw wat kost het, en wanneer is die investering terugverdiend ? En dan liefst met aktuele variabelen zoals bijv. méér thuiswerken, méér electrisch OV/auto/fiets, CO2 uitstoot, en ook afgezet tegen evt. gebruikers per (deel)trajekt. Als de BC niet (meer) valide is, dan iets organiseren waar belastingbetalers wél blij van worden.
 • Coos Paulusma

  4 maanden geleden
  Het is toch wel sneu en erg doorzichtig van Nieuwe Lijn uit Vaassen om de zwarte piet bij het huidige college, en met name bij CDA-wethouder Erik Visser neer te leggen. Ex-Nieuwe Lijn wethouder Robert Scholten is jarenlang voor het fietspad dossier verantwoordelijk geweest. Heeft hij tot zijn beschamende vertrek in maart 2021 dan uitsluitend een beetje vrijblijvend zitten keuvelen met z’n collega wethouder uit Apeldoorn in plaats van zelf degelijke afspraken te maken?
 1. Coalitieakkoord in Brummen: minder afhankelijk van provincie en duidelijkheid over Burgersterrein
  PREMIUM
  1

  Coalitieak­koord in Brummen: minder afhanke­lijk van provincie en duidelijk­heid over Burgerster­rein

  ‘Vertrouwen, verbinden, versterken’, met die titel werd het nieuwe coalitieakkoord in Brummen woensdag gepresenteerd. Lokaal Belang, GroenLinks, PvdA en D66 zwaaien de komende vier jaar de scepter in de gemeente. De partijen willen dat de gemeente meer taken overneemt van de provincie in het plan voor Eerbeek, waar de leefbaarheid onder druk komt te staan door de grootschalige papierindustrie. Ook moet er meer duidelijkheid komen over de invulling van het Burgersterrein in Eerbeek.

Apeldoorn