Volledig scherm
PREMIUM
Jonald Bouwhuis poseert voor zijn statige bedrijfspand aan de Loolaan in Apeldoorn. © Maarten Sprangh

'Er is geen enkele vorm van misleiding'

Ronkende beleggingsfondsen. Maken ze waar wat ze beloven? Vastgoedondernemer Jonald Bouwhuis (56) heeft wat uit te leggen aan de gedupeerden. Dat doet de Apeldoorner in een boek dat hij zelf schreef. ,,Ik kan niet iedereen uitleg blijven geven, dan ben ik de rest van mijn leven bezig."

Bouwhuis ligt al jaren onder vuur. Zijn beleggingsfondsen Bouw State kwamen keer op keer negatief in het nieuws. In december veroordeelde de rechtbank hem nog voor de ‘onvolledige en misleidende’ prospectussen die hij uitgaf om beleggers te interesseren geld te steken in twee fondsen. Bouwhuis vecht die veroordeling aan in een hoger beroep. 

  1. Máxima helpt Apeldoornse meesterbinder Miranda: ‘Ik denk dat zij mij begrijpt’
    PREMIUM
    Video

    Máxima helpt Apeldoorn­se meesterbin­der Miranda: ‘Ik denk dat zij mij begrijpt’

    Het verhaal van de Apeldoornse meesterbinder Miranda ter Voorde (44) en haar bedrijf Meesterlijk Geschikt (ze belooft met haar bloemen, planten en bomen ‘een wauw gevoel in elke winkel’) leest als een succesverhaal. Maar nu weet ze het even niet meer. Dus riep zij donderdag op bedrijven-event nlgroeit in Apeldoorn hulp in van koningin Máxima. ,,Ik denk dat zij mij, dat zij ondernemers begrijpt.”

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn