Volledig scherm
© Cees Baars

Erepenning Apeldoorn voor huisarts Anton van Empel

Apeldoorner Anton van Empel heeft de zilveren erepenning van de gemeente Apeldoorn toegekend gekregen. Huisarts Van Empel heeft zich jarenlang op verschillende manieren ingezet voor de Apeldoornse samenleving; vooral voor mensen die het lastig hadden.

De directe aanleiding voor het eerbetoon is zijn afscheid als bestuurslid van Stichting Leergeld Apeldoorn-Voorst. Van Empel is een van de oprichters van die organisatie. De stichting helpt gezinnen die het financieel lastig hebben, door bijvoorbeeld een schoolreisje of de contributie van een sportclub te betalen. Op die manier kunnen kinderen meedoen met leeftijdsgenootjes. Van Empel spande zich sinds de start in 2006 voor dit doel in.

Belangeloos

Veel Apeldoorners zullen hem ook kennen als huisarts. Hij was onder meer voorzitter van de Huisartsen Regio Apeldoorn. Ook namens de Rotaryclub Apeldoorn zette hij zich in voor verschillende projecten met een maatschappelijk doel. ‘Met zijn activiteiten heeft de heer Van Empel jarenlang belangeloos zijn capaciteiten en kwaliteiten ingezet voor zijn medemens in Apeldoorn en omgeving, vooral voor kinderen in armoede', motiveert de gemeente Apeldoorn de toekenning van de erepenning.

De gemeente reikt sinds 2003 zo'n vijf erepenningen per jaar uit. In totaal is die huldeblijk nu 74 keer toegekend, vertelt Shirley Witteveen, medewerker Kabinet & Evenementen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn