Eric Peels uit Oene, en hoogleraar aan de Theologische Universiteit in Apeldoorn, werkte mee aan de revisie van de Nieuwe Bijbelvertaling, die woensdag wordt gepresenteerd.
Volledig scherm
PREMIUM
Eric Peels uit Oene, en hoogleraar aan de Theologische Universiteit in Apeldoorn, werkte mee aan de revisie van de Nieuwe Bijbelvertaling, die woensdag wordt gepresenteerd. © Rob Voss

Eric Peels uit Oene beslist over dilemma’s in nieuwe bijbelvertaling: ‘Het is werken onder hoogspanning’

Duizenden kerkgangers in deze regio lezen vanaf donderdag uit de NBV21. Dat is een flinke update van de al zeventien jaar oude Nieuwe Bijbelvertaling. Een van de deskundigen die zich boog over vertaaldilemma’s is Eric Peels uit Oene, hoogleraar aan de Theologische Universiteit in Apeldoorn: ,,De uitdaging is zo zuiver en eerlijk mogelijk te vertalen, ook als het tegen de haren in strijkt.”

5 reacties

 • Eddy Masselink

  2 maanden geleden
  Heeft die beste man nou niks beters te doen?
 • Anoniem

  2 maanden geleden
  Peter Wilbrink Veel mensen drukken dit maar liever diep weg maar als je de bijbel leest zie je in openbaringen dat er dingen gebeuren die naar het einde van det tijd verwijzen als je dat tenminste wilt zien
 • Eric Moll

  2 maanden geleden
  Je moet haast wel tot een uitstervende soort behoren als je je nog druk maakt om wat er in de bijbel staat, of hoe die door sommigen geïnterpreteerd wordt in hun vertaling. Alsof situaties uit het stenen tijdperk te vertalen zijn naar vandaag. Ik constateer dat kerken leeglopen en en masse omgebouwd worden naar woningen. Dat staat haaks op dit bericht, waarvan lengte en inhoud niks meer te maken hebben met wat mensen vandaag nog beweegt. Oude wijn in oude zakken, met dienovereenkomstige smaak.
 • CT Putten

  2 maanden geleden
  Sprookjesboek 2.0 ?
 • Hugo Logmans

  2 maanden geleden
  Ik ben benieuwd naar het eindresultaat!
 1. Deze tien ‘Koningskinderen’ worden dinsdag 18 jaar, net als prinses Amalia: ‘Ze wordt een goede koningin voor ons’
  PREMIUM
  Video

  Deze tien ‘Konings­kin­de­ren’ worden dinsdag 18 jaar, net als prinses Amalia: ‘Ze wordt een goede koningin voor ons’

  Ze kennen elkaar niet, maar ook weer wel, dankzij die ene dag: hun geboortedag. Net als prinses Amalia worden Julian, Cynthia, Michelle, Lars, Arthur, Desiree, Lonneke, Stephan, Iris en Jordy dinsdag 18 jaar. De Stentor volgt deze ‘Koningskinderen’ al sinds hun geboorte. Aan de vooravond van hun verjaardag brengen we ze samen. ,,Ik ben trots op Amalia.”
 2. De ontstoken keelamandelen van Robin (11) uit Apeldoorn moeten eruit, maar ziekenhuis heeft geen plek (en hij is niet de enige)
  PREMIUM
  6

  De ontstoken keelamande­len van Robin (11) uit Apeldoorn moeten eruit, maar ziekenhuis heeft geen plek (en hij is niet de enige)

  Dagelijks aan de medicijnen om de pijn te onderdrukken, sluimerende angst dat de kanker uitzaait, een donornier die maar niet kan worden geplaatst. Patiënten die door de coronadrukte in de ziekenhuizen niet aan de beurt komen voelen zich bang, machteloos, gefrustreerd en zijn boos, blijkt uit de vele tientallen reacties die we kregen op een oproep. Een portret van acht wachtenden.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn