Erik en Irma Groot Wesseldijk in hun kerkje
Volledig scherm
PREMIUM
Erik en Irma Groot Wesseldijk in hun kerkje © Maarten Sprangh

Erik en Irma veranderden oud kerkje in Apeldoorn in droomhuis (en zetten het nu met pijn in het hart te koop)

FOTOSERIEDe tijd dat volop werd overboden op huizen is voorbij. Eigenaren moeten weer hun best doen om hun huis te verkopen en openden zaterdag massaal hun deuren tijdens een goed bezochte landelijke Open Huizen Dag. Een kijkje binnen bij twee eigenaren die hopen snel een koper te vinden.

 1. Mokerslag voor ex-boer Gerrit in ‘horrordossier’ Uddel: ‘Dit slaat in als een bom’
  PREMIUM
  36

  Mokerslag voor ex-boer Gerrit in ‘horrordos­sier’ Uddel: ‘Dit slaat in als een bom’

  Hij is er kapot van. Na bijna zeven jaar knokken tegen de gemeente Apeldoorn, is het over en uit voor Gerrit van den Brink. De hoogste rechter heeft de knoop doorgehakt en de uitspraak is catastrofaal voor de ex-boer uit Uddel. Zijn bijna voltooide dubbele woning, waarop al sinds 20 oktober 2016 een bouwstop rust, moet tegen de grond. Binnen zes weken. ,,Dit slaat als een bom bij mij in.’’
  Uddel
 2. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
  PREMIUM

  Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

  In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?