Ernstig ongeluk in Apeldoorn: lijnbus 5 botst op scooter

videoTwee personen zijn zaterdagavond iets voor 20 uur gewond geraakt aan de Molendwarsstraat in Apeldoorn, na een aanrijding met een lijnbus. 

De bus van lijn 5 reed in het centrum van Apeldoorn richting het station, er zaten geen passagiers in de bus. Bij het afslaan vanuit de Molenstraat naar de Molendwarsstraat botsten de bus en de rechtdoor rijdende snorfiets  op elkaar.

Een ambulance rukte uit om hulp te verlenen aan de man en de vrouw die op de scooter reden. Beiden zijn naar het ziekenhuis gebracht. De verkeersongevallen analysedienst van de politie deed onderzoek naar de toedracht. Verschillende getuigen zijn gehoord en de gegevens van de lijnbus zijn meegenomen. Een oorzaak van het ongeluk en een uitslag van de analyse is nog niet bekend, een dergelijk onderzoek kan dagen en soms weken duren, meldt de woordvoerder van de politie Gelderland. Ook beide betrokkenen van de scooter moeten nog worden gehoord.

Volledig scherm
Lijn 5 is in Apeldoorn hard op een scooter gebotst. © Pim Velthuizen
  1. ‘Stuurfoutje’ lijkt oorzaak van ongeluk waarbij brandweerwagen in greppel eindigde bij Emst

    ‘Stuurfout­je’ lijkt oorzaak van ongeluk waarbij brandweer­wa­gen uit Apeldoorn in greppel eindigde bij Emst

    Het incident waarbij een waterwagen van de Apeldoornse brandweer dit weekeinde in een greppel terecht kwam, is vermoedelijk ‘een noodlottig stuurfoutje’ geweest. ,,Het staat los van het ongeluk in 2017 in Apeldoorn, toen er een waterwagen op de Vosselmanstraat kantelde’’, zegt Mark Bosma, woordvoerder van de veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland. ,,Het was wel waar wij ook direct aan dachten.’’

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn