Ernstig ongeluk in Apeldoorn: lijnbus 5 botst op scooter

videoTwee personen zijn zaterdagavond iets voor 20 uur gewond geraakt aan de Molendwarsstraat in Apeldoorn, na een aanrijding met een lijnbus. 

De bus van lijn 5 reed in het centrum van Apeldoorn richting het station, er zaten geen passagiers in de bus. Bij het afslaan vanuit de Molenstraat naar de Molendwarsstraat botsten de bus en de rechtdoor rijdende snorfiets  op elkaar.

Een ambulance rukte uit om hulp te verlenen aan de man en de vrouw die op de scooter reden. Beiden zijn naar het ziekenhuis gebracht. De verkeersongevallen analysedienst van de politie deed onderzoek naar de toedracht. Verschillende getuigen zijn gehoord en de gegevens van de lijnbus zijn meegenomen. Een oorzaak van het ongeluk en een uitslag van de analyse is nog niet bekend, een dergelijk onderzoek kan dagen en soms weken duren, meldt de woordvoerder van de politie Gelderland. Ook beide betrokkenen van de scooter moeten nog worden gehoord.

Volledig scherm
Lijn 5 is in Apeldoorn hard op een scooter gebotst. © Pim Velthuizen
  1. Carnavalisten laten zich niet omverblazen door beetje wind
    PREMIUM
    video

    Carnavalis­ten laten zich niet omverbla­zen door beetje wind

    Ondanks de stevige wind en wat buien zijn de carnavalsoptochten in Overijssel en Gelderland vandaag overal doorgegaan. In tegenstelling tot de zuidelijke provincies en Noord- en Zuid-Holland en Zeeland, waar diverse optochten voor vandaag of morgen zijn afgeblazen, staat het licht in de oostelijke regio's vooralsnog op groen. Wel wijzen sommige organiserende carnavalsverenigingen er wagenbouwers op dat ze hogere onderdelen die extra windgevoelig zijn extra goed moeten bevestigen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn