Celeste zit het soms niet meer zitten. Financieel heeft ze het lastig. Voor haar ligt een rekening van de gemeente voor de afvalstoffenheffing van 192 euro.
Volledig scherm
PREMIUM
Celeste zit het soms niet meer zitten. Financieel heeft ze het lastig. Voor haar ligt een rekening van de gemeente voor de afvalstoffenheffing van 192 euro. © Rob Voss

Ex-dakloze Celeste (22) kan dankzij gift na energiecom­pen­sa­tie twee maanden boodschappen doen

Celeste is 22 jaar en woont sinds twee maanden in een klein appartementje in Apeldoorn. Op haar 17de raakte ze dakloos. Nu heeft ze eindelijk een eigen plek, maar door de hoge energiekosten dreigt het opnieuw mis te gaan: ,,Ik houd 44 euro in de maand over om te eten. Met de compensatie van 190 euro kan ik de komende twee maanden in geval de boodschappen doen.”

21 reacties

 • Willem Bloed

  3 maanden geleden
  @Jan Kelder. Hoezo denk je dat jou verhaaltje nu relevant is ? Dat is geen mening die je geeft maar dat zijn gewoon vooroordelen.
 • Jo Heer de

  3 maanden geleden
  En dan straks in de problemen komen omdat je de 2x 190 euro ergens anders voor heb gebruikt! Het is water naar de zee dragen
 • wim koelewijn

  3 maanden geleden
  Op deze manier, steeds weer een individueel geval in het spotlicht, kunnen we wel de hele dag verhaaltjes schrijven..iedereen weet ondertussen dat een groot deel ,vooral door toedoen van de criminele energiebedrijven, van ons in de shit zitten of nog komen.....
 • MO Vos

  3 maanden geleden
  Zo mooi dat mensen vrijwillig hun energie compensatie weggeven.♥️ Celeste is niet alleen met financiële problemen helaas. Zoveel mensen hebben het lastig. Van jong tot oud. Ieder met een eigen verhaal. Die mogen naar de voedselbank en kou lijden! Maar waarom wordt er alles geregeld voor onze asielzoekers? Bed, brood en een warm bad. Wonen in hotels, cruise s noem het maar op. En voorrang op een woning. Sorry, ik gun iedereen een goed leven, maar hier gaat vreselijk mis, vind ik.
 • Jan Kelder

  3 maanden geleden
  Je moet altijd oppassen met je mening geven maar in onze kennissen kring hebben we ook een (jonge) dame, mankeert altijd wat, bij elke werkgever wordt ze na een bepaalde periode weggestuurd en het is nooit haar schuld, altijd financiële problemen, wel de duurste mobiele telf., en diverse tatoeages en piercings (zijn ook niet gratis ) !! Mij is geleerd dat je prioriteiten moet stellen en kijken wat belangrijk is en daar geef je geld aan uit !!!!