Hoogleraar kinder- en jeugdpsychiatrie Robert Vermeiren denkt dat sluiting van de Hoenderloo Groep 'dramatische gevolgen' kan hebben voor de kinderen die er nu zorg krijgen.
Volledig scherm
PREMIUM
Hoogleraar kinder- en jeugdpsychiatrie Robert Vermeiren denkt dat sluiting van de Hoenderloo Groep 'dramatische gevolgen' kan hebben voor de kinderen die er nu zorg krijgen. © Kevin Hagens / Inzet: Monique Kooijmans

Expert: Sluiting Hoenderloo Groep kan dramatisch uitpakken

De sluiting van de Hoenderloo Groep in Apeldoorn kan ‘dramatisch uitpakken’ als de ruim tweehonderd kinderen met zeer complexe, meervoudige psychische problemen weer thuis moeten gaan wonen, zegt Robert Vermeiren, hoogleraar kinder- en jeugdpsychiatrie aan de Universiteit Leiden.

  1. Moederhart Heidi huilt, zoon Robin (14) verliest ‘thuis’ in Hoenderloo
    PREMIUM
    OPEN BRIEF

    Moederhart Heidi huilt, zoon Robin (14) verliest ‘thuis’ in Hoenderloo

    Robin is 1 van de 215 jongeren voor wie een andere plek moet komen, nu jeugdzorginstelling De Hoenderloo Groep gaat sluiten. Gezien de lange wachtlijsten in de jeugdzorg staat koepelorganisatie Pluryn voor een enorme klus. Betrokkenen zijn zeer bezorgd. Want voor jongeren als de 14-jarige Robin betekent een verhuizing véél meer dan slechts een koffer in- en uitpakken. Zijn moeder Heidi van 't Hoff maakt dat op indrukwekkende wijze duidelijk in deze open brief:

Apeldoorn