Duitse 7,5 cm-granaten en hun verpakkingen, gefotografeerd nadat de wegtrekkende Duitsers een deel van het depot in de lucht hadden laten vliegen in de nacht van 16 april 1945.
Volledig scherm
PREMIUM
Duitse 7,5 cm-granaten en hun verpakkingen, gefotografeerd nadat de wegtrekkende Duitsers een deel van het depot in de lucht hadden laten vliegen in de nacht van 16 april 1945. © Collectie Huizinga

'Explosieve' verhalen over enorm munitiedepot Hoog Soeren

Precies 75 jaar geleden werd het enorme munitiedepot bij Hoog Soeren gedeeltelijk opgeblazen. Een nieuw boek vertelt waarom deze plek in het bos zo'n belangrijke rol speelde tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Wie in het bos bij Hoog Soeren wandelt, kan een aantal dunbegroeide plekken tegenkomen. Grote kans dat daar vrij recent de laatste resten van een munitiedepot zijn opgeruimd. Sommigen spreken over het 'grootste depot van Noordwest-Europa', waar de Duitse bezetter gebruik van maakte tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het telde maar liefst 273 opslagplaatsen. Ver weg van de bewoonde wereld, maar toch dicht bij weg en spoor. 

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn