Apeldoorn gaat 55-plussers - op de archieffoto de doelgroep tijdens een bijeenkomst voor oudere werkzoekenden in Utrecht - extra aandacht geven in het gezondheidsbeleid voor de komende jaren.
Volledig scherm
PREMIUM
Apeldoorn gaat 55-plussers - op de archieffoto de doelgroep tijdens een bijeenkomst voor oudere werkzoekenden in Utrecht - extra aandacht geven in het gezondheidsbeleid voor de komende jaren. © Archief, ANP

Extra aandacht voor gezondheid ‘jongere ouderen’ in Apeldoorn

Ze nemen nog volop deel aan het maatschappelijk leven en voelen zich behoorlijk gezond. Toch gaat de gemeente Apeldoorn extra inzetten op de gezondheid van 55-plussers. Deze leeftijdsgroep, waar nu nog amper naar wordt gekeken, staat aan de vooravond van problemen die volgens de gemeente ondervangen kunnen worden door er actief op in te spelen.

De ‘jongere ouderen’ nemen een prominente plek in in het gezondheidsbeleid voor de komende jaren, waar de Apeldoornse gemeenteraad donderdag over praat. Het doel van burgemeester en wethouders in de gezondheidsnota voor de periode tot en met 2021 is ambitieus: ,,Het is ons streven om een vitaal Apeldoorn te bereiken waar niet meer gerookt wordt, waar de inwoners een gezond gewicht hebben, verantwoord alcohol drinken en dagelijks bewegen om in conditie te blijven.’’ Om stappen in die richting te maken wil de gemeente inwoners stimuleren om gezonde keuzes te maken en initiatieven vanuit de samenleving ondersteunen. 

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn