Volledig scherm
Er is in de binnenstad van Apeldoorn ruimte voor een of twee nieuwe hotels, concludeert adviesbureau B@S Consultants. © cees baars

Extra hotels nodig in centrum Apeldoorn

Er is in de binnenstad van Apeldoorn ruimte voor een of twee nieuwe hotels. Dat concludeert adviesbureau B@S Consultants, dat in opdracht van de gemeente de situatie in de Apeldoornse horeca onder de loep heeft genomen. In totaal zouden er zo'n honderd kamers bij moet komen.

Gisteren werden de bevindingen van B@S gepresenteerd aan een zaal vol lokale horeca-ondernemers. Aanleiding is de nieuwe horecavisie, waar burgemeester en wethouders van Apeldoorn aan werken. 

In vergelijking met andere grote steden telt Apeldoorn relatief weinig restaurants en cafés, aldus Paul Rodenburg van B@S Consultants. Die constatering mag geen verrassing heten. Uit een onderzoek van Van Spronsen & Partners horeca-advies bleek vorige maand al dat Apeldoorn van de 22 grootste steden in Nederland de laagste cafédichtheid kent.

Op het gebied van hotels doet Apeldoorn het wel goed, stelt Rodenburg, maar in de binnenstad zijn slechts drie hotels te vinden, met samen 37 kamers.

Ook vindt B@S dat het Caterplein toe is aan verandering. De aanwezige kroegen richten zich voornamelijk op jongeren, maar zij zouden meer doelgroepen aan moeten spreken, aldus Rodenburg.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn