Volledig scherm
© Patrick van Gemert/Zutphens Pers

Extreem veel animo voor cv-ketel op waterstof uit Apeldoorn

De cv-ketel op waterstof die het bedrijf Remeha uit Apeldoorn deze week presenteerde op de Bouwbeurs in Utrecht, blijkt een regelrechte aandachtsmagneet.

Bij de stand waar de Apeldoornse kachelfabrikant een prototype toont van de cv-ketel die draait op waterstof is het publiek niet weg te slaan. ,,Er is veel belangstelling, extreem veel zelfs'', zegt marketingmanager Rick Bruins van Remeha. Aannemers en installateurs verdringen zich bij de stand. ,,We hadden hier minister Kajsa Ollongren op bezoek. Die wilde onze visie op duurzaamheid horen.''

Die visie luidt, zo zegt Bruins: niet wedden op één paard. ,,In de toekomst zal een deel van de woningen nog gewoon via aardgas verwarmd worden, en andere delen via warmtenet, warmtepompen of op waterstofketels.''

Remeha ziet de waterstofketel als een toepassing die goed kan uitpakken in oudere woningen die moeilijk zijn te isoleren. Voor dit soort woningen vraagt een warmtepomp een grote investering. Goedkoper én duurzamer, zegt kachelproducent Remeha uit Apeldoorn.

  1. Volg hier live de tweede dag van de zaak tegen de moeder die haar twee kinderen doodde
    Live

    Volg hier live de tweede dag van de zaak tegen de moeder die haar twee kinderen doodde

    Het hoger beroep in de zaak van de Apeldoornse moeder Aurélie, die in 2013 haar twee kinderen om het leven bracht, gaat vandaag verder. De advocaat van Aurélie houdt vandaag zijn pleidooi, het laatste woord is straks aan Aurélie zelf. Gisteren is tegen de vrouw door de advocaat - generaal twaalf jaar cel geëist. De rechtbank in Zutphen veroordeelde haar in 2016 tot negen jaar cel met tbs en dwangverpleging.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn