Volledig scherm
PREMIUM
Dolf van de Vegte, directeur van tv-zender Family7, in 1 van de studio's. © Rob Voss

Family7-baas Dolf van de Vegte is ernstig ziek, maar zijn Apeldoornse tv-zender is zo gezond als een vis

Apeldoorner Dolf van de Vegte (66) is ernstig ziek. Maar als televisiebaas gaat het hem juist voor de wind. Zijn christelijke televisiezender Family7 groeit tegen de stroom in.

Het heeft veel weg van een goed bewaard geheim. Want zelfs doorgewinterde Apeldoorners hebben er geen weet van dat er vanuit hun woonplaats al sinds 2005 televisieprogramma’s worden uitgezonden. De achterban van Family7 is dan ook klein. Maar het aantal mensen dat geregeld naar de christelijke zender schakelt is groeiende en dat is toch typisch. Het geloof en de beeldbuis verliezen immers terrein.

 1. Hoenderloo volgt voorbeeld burgerinitiatief Zuid doet Samen

  Hoenderloo volgt voorbeeld burgerini­ti­a­tief Zuid doet Samen

  Het burgerinitiatief uit Apeldoorn - Zuid, waarbij buurtbewoners de wijk rondgaan en mensen met elkaar in contact brengen, krijgt een vervolg in Hoenderloo. Onder de naam ‘Het Nieuwe Initiatief’ zijn vrijwilligers uit Hoenderloo begonnen met het organiseren van inloopochtenden voor inwoners van het dorp. Vier vrijwilligers uit Hoenderloo sloten deze week een opleiding tot buurtassistent bij de Buurtcoöperatie Apeldoorn - Zuid (Zuid doet Samen) af.
 2. Apeldoornse raadsleden worden nooit verwend
  PREMIUM

  Apeldoorn­se raadsleden worden nooit verwend

  Ze worden niet overladen met cadeaus. Laat staan dat ze geschenken van meer dan 45,- euro krijgen aangeboden. Maar toch staat er wel eens iets klaar voor Apeldoornse raadsleden, na afloop van een werkbezoek. Voor de Partij voor de Dieren is het van belang dat er in ieder geval geen dierlijke producten in zijn verwerkt. En de SP laat de goodiebag doorgaans staan. ,,Wij doen het voor een ideaal en zijn hierin niet belangrijker dan elke andere bezoeker of deelnemer.’’

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn