Volledig scherm
PREMIUM
Boeren staan met hun tractoren op het Malieveld in Den Haag, oktober vorig jaar. © Archief

Farmers Defence Force roept boeren op hun bedrijf te laten taxeren: ‘Is noodzaak je te wapenen tegen de overheid’


Actiegroep Famers Defence Force (FDF) roept boeren op om met spoed hun bedrijf onafhankelijk te laten taxeren. Door de waarde zwart op wit vast te leggen, staan agrariërs sterker als de overheid ze in de toekomst bijvoorbeeld wil uitkopen.

In een oproep die onder boeren massaal wordt gedeeld schrijft bestuurslid Jos Ubels van FDF: ‘Zit je met je bedrijf in de buurt van een N2000 gebied, laat dan met spoed een bedrijfstaxatie door een beëdigd taxateur uitvoeren. De stappen die Den Haag momenteel neemt, kunnen grote gevolgen hebben voor de waarde van je bedrijf. Met een taxatierapport kan je dreigende waarddaling bij leegkoop, met succes bevechten want je kunt de waardedaling aantonen. Wees slim, zet beschermende stappen voor je bedrijf!’

  1. Einde tijdperk bij Alterno: geldgebrek verdrijft Apeldoornse volleyclub uit eredivisie
    PREMIUM

    Einde tijdperk bij Alterno: geldgebrek verdrijft Apeldoorn­se volleyclub uit eredivisie

    Het wordt sportief gezien een stap terug, gedwongen door een gebrek aan financiële middelen. De volleybalsters van Dros Alterno vechten in de degradatiepoule van de eredivisie nog voor lijfsbehoud, maar de vereniging zelf houdt stiekem een beetje rekening met een niveau lager. Misschien wordt er in Apeldoorn wel op gehoopt. ,,We kunnen volgend jaar geen eredivisiewaardig team formeren”, geeft voorzitter Henk Wijnsma toe.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn