De Faunabescherming wil de jacht op zwijnen en edelherten op de Veluwe stilleggen.
Volledig scherm
PREMIUM
De Faunabescherming wil de jacht op zwijnen en edelherten op de Veluwe stilleggen. © Archief Freddy Schinkel

Faunabescherming sleept provincie Gelderland voor de rechter om jacht op de Veluwe te stoppen

De Faunabescherming sleept de provincie Gelderland voor de rechter. Inzet is de jacht op edelherten en wilde zwijnen in het leefgebied van de wolf op de Veluwe onmiddellijk stil te leggen. De Faunabescherming vindt dat door de jacht het leefgebied van de wolf wordt verstoord en dat is verboden.

9 reacties

 • Robbert Scholten

  1 maand geleden
  Is de wolf terug door betere maatregelen of omdat hij zo wanhopig is geworden door het gebrek aan ruimte en wennen aan mensen waardoor hij minder schuw is geworden
 • Eddy Masselink

  1 maand geleden
  Wordt door de jacht op edelherten het leefgebied van de wolf verstoord? Of verstoort de wolf het leefgebied van de edelherten?
 • R Barlaeus

  1 maand geleden
  Erg dom. Om te voorkomen dat dieren de hongerdood sterven dienen er wat afgeschoten te worden. Zo voorkom je dierenleed. Verder hoop ik dat de afgeschoten dieren worden opgegeten want het is prima vlees en deze beesten hebben een mooi leven in de vrije natuur gehad. Dat is beter dan dieren uit de vleesindustrie.
 • Ja Mouw

  1 maand geleden
  Kun je de stichting Faunabescherming ook aansprakelijk stellen als je met je auto op wild rijdt wat langs de openbare weg zijn voedsel zoekt, omdat er te weinig te eten is en je daar blijvend letsel aan overhoud aan zo een wild aanrijding, het aantal aanrijding is namelijk stijgende, dus Nico jouw stichting heeft te veel geld, lever dat maar in om de wild schade te betalen.
 • Ronald van der Valk

  1 maand geleden
  Zullen we de Stichting Faunabescherming in het vervolg zo aanduiden, en niet als een soort officiële instantie "de Faunabescherming"? Het is een private club, die geen enkele zeggenschap hebben, al doen ze alsof ze die wel hebben.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn