Volgens de rechter heeft de Faunabescherming wel degelijk belang bij de jaarlijkse afsluiting van Kroondomein Het Loo.
Volledig scherm
Volgens de rechter heeft de Faunabescherming wel degelijk belang bij de jaarlijkse afsluiting van Kroondomein Het Loo. © Rob Engelaar/ANP

Faunabescherming wint slepende zaak over Kroondomein: ‘Op alle punten in gelijk gesteld’

De minister voor Natuur en Stikstof moet het bezwaar van de Faunabescherming tegen de miljoenensubsidie voor Kroondomein Het Loo alsnog behandelen. Dat is de uitkomst van de rechtszaak die de stichting aanspande. ,,We zijn op alle punten in het gelijk gesteld’’, zegt voorzitter Niko Koffeman. 

14 reacties

 • Rob Oost

  1 maand geleden
  Wat een dom geklets @Paul. Als Natuurmonumenten delen afsluit is dat zoals je zelf al zegt ter bescherming van de natuur. Lijkt me toch iets heel anders dan iets afsluiten omdat de koning die natuur dood wil maken. Ik den dat je dat heel goed snapt, maar ik denk dat je het vooral niet wilt begrijpen.
 • Paul van den Brakel

  1 maand geleden
  Nu gelijk doorprocederen tegen Natuurmonumenten die ook stukken natuur delen van het jaar gaan afsluiten ter bescherming van de natuur.. gelijke monniken, gelijke kappen.. of is dat anders?
 • Rob Oost

  1 maand geleden
  Onbegrijpelijk dat mensen die hard werken voor een betere wereld, daar ook hun geld mee verdienen, aangevallen worden door toetsenbord ridders zoals Wim Paalderman. Wim geeft waarschijnlijk weinig om dieren/aarde/planeet en denkt vooral aan zijn eigenbelang. Word geen Wim Paalderman!
 • Erik Biesemaat

  1 maand geleden
  Pieter J. den Ouden, dat zwembad valt in het niet bij de strapatsen van WA. En nee, ik ben niet van de club van Koffeman maar wel mordicus tegen een instituut waar iemand die geen moreel kompas heeft opperhoofd van is.
 • Pieter J. den Ouden

  1 maand geleden
  Koffeman en zijn clubje dat zich beschermer van de fauna noemt, of zo men wil de directe verbondenheid van dat clu je met de PvdD, is/zijn permanent uit op eigen verheerlijking en profijt. Lekker doorgaan met dat theater zou ik zeggen. De wereld is groter dan Den Haag of Vierhouten. En spiegels ter eigen beoordeling kennen deze clubjes leden meestal niet. In Vierhouten een zwembad 1m groter maken dan toegestaan? Doe je toch gewoon? Hoe heet dat ook weer? Boter die op een te gladde bol smelt!

Apeldoorn