Er zijn veel mooie, échte verhalen die iets vertellen over de mens Wilhelm Röntgen, weet Femke Jansen. En dan is er natuurlijk zijn ontdekking, die nog altijd in allerlei toepassingen belangrijk is.
Volledig scherm
PREMIUM
Er zijn veel mooie, échte verhalen die iets vertellen over de mens Wilhelm Röntgen, weet Femke Jansen. En dan is er natuurlijk zijn ontdekking, die nog altijd in allerlei toepassingen belangrijk is. © Maarten Sprangh

Femke (24) wil jong en oud in Apeldoorn enthousiast maken over Röntgen

Röntgen had centraal moeten staan in Apeldoorn, dit weekend. Maar zoals zoveel ging ook dat niet door. Uitstel, geen afstel, stellen de betrokkenen. Sterker: de 24-jarige Femke Jansen popelt om het eerbetoon uit te breiden. Met een frisse filmproductie over de beroemde wetenschapper.

  1. Zes jaar eigenaar, maar Edwin kan zijn langgekoesterde Theehuis in Apeldoorn nog steeds niet openen
    PREMIUM

    Zes jaar eigenaar, maar Edwin kan zijn langgekoes­ter­de Theehuis in Apeldoorn nog steeds niet openen

    Het ergste is,” zegt Edwin Bannenberg, ,,dat mensen met een beperking, zoals mijn zoon Tim, hier nog steeds niet aan de slag kunnen.’’ In 2014 ging Bannenberg op zoek naar een goede plek waar Tim kan werken. Een voormalige werkplaats van de gemeente in het Westenenkerpark leek dé plek. Maar zes jaar later is er nog steeds geen fiets gerepareerd, of kopje thee geserveerd. Wat is er aan de hand aan de Zilverweg?

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn