Ferrari en Mercedes gaan vlakbij elkaar in vlammen op in Apeldoorn

video & updateEen Mercedes Benz en een Ferrari zijn vannacht aan de Malkenschoten in Apeldoorn in brand gevlogen. Beide wagens stonden op de oprit van naast elkaar gelegen villa's.

De melding van de branden kwam dinsdag om even voor 04.30 uur.  Op een van de opritten heeft de politie een aansteker gevonden. Die wordt nu onderzocht als mogelijk bewijsmateriaal voor brandstichting. 

De twee verbrande auto's zijn geen eenvoudige wagens. De zwarte Mercedes Benz AMG S63 komt uit 2017 en had destijds een prijskaartje van bijna 240.000 euro. De witte Ferrari betreft het model 458 Italia, weet de website Autoblog.nl. Daarvan ligt de nieuwprijs op een slordige 270.000 euro. 

Meer dure auto's

Het is niet voor het eerst dat bij de villa's aan de Malkenschoten een dure auto in brand vliegt. Zo is in de nacht van 5 op 6 december van het afgelopen jaar een Porsche Cayenne (nieuw zeker 100.000 euro) in vlammen op gegaan. Het is niet bekend of de daarnaast geparkeerde Bentley Continental GT (nieuwprijs ruim 270.00 euro) beschadigd is geraakt.

Bovendien is tegenover de twee grote huizen op 5 december nóg een dure bolide in brand gegaan, op het woonwagenkamp. Een witte  Audi Q8 uit 2018 (nieuw ruim 167.000 euro) heeft toen flinke schade opgelopen. 

Al met al hebben de vier branden een behoorlijke kostenpost opgeleverd. Of er een verband is tussen de incidenten, is nog onbekend.

Brand in de Mercedes.
Volledig scherm
Brand in de Mercedes. © Luciano de Graaf
De uitgebrande Ferrari, die even verderop stond.
Volledig scherm
De uitgebrande Ferrari, die even verderop stond. © Persbureau Heitink
Een Porsche Cayenne brandde in de nacht van 5 op 6 december uit bij de villa. Ernaast stond een Bentley Continental.
Volledig scherm
Een Porsche Cayenne brandde in de nacht van 5 op 6 december uit bij de villa. Ernaast stond een Bentley Continental. © Luciano de Graaf
De Audi Q8 die uitbrandde op het woonwagenkamp tegenover de villa's.
Volledig scherm
De Audi Q8 die uitbrandde op het woonwagenkamp tegenover de villa's. © Johannes Rutgers

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn