Volledig scherm

Film U2 in première bij Gigant

De documentaire 'Quest for U2' gaat op zaterdag 2 maart in premiere in Gigant. De film is deels opgenomen bij Gigant.

De documentaire van Jolande van Baardewijk volgt de sporen van poppredikant Jan Andries de Boer, in zijn zoektocht naar de invloed van U2 in Nederland. Aangezien U2 zijn tweede concert in Nederland bij Gigant gaf, zijn er bij het Apeldoornse poppodium opnames gemaakt.

De vertoning van de anderhalf uur durende documentaire start om 20.30 uur. Na afloop spreekt Tweede-Kamerlid van de Christen Unie Gert-Jan Segers over zijn U2-fan-zijn en hoe hij daaraan inspiratie ontleent voor zijn werk als politicus en zijn betrokkenheid op de maatschappij, op Europa en de wereldproblematiek.

Er is bij de filmvertoning (waarvan een dvd en boek vanaf zaterdag te koop zijn), ook een methode voorhanden om gesprek en bewustworden van een aantal belangrijk wereldproblemen op gang te brengen, met name vreedzame coëxistentie van wereldgodsdiensten naast elkaar.

Na de vertoning van 'Quest for U2' en het praatje van Gert-Jan Segers is er een afterparty met livemuziek (U2-covers).

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Videobeelden van beschieting City Club in Apeldoorn geven details daders
    video

    Videobeel­den van beschie­ting City Club in Apeldoorn geven details daders

    De mannen die de City Club nachtclub op het Caterplein in Apeldoorn in de nacht van 7 november 2018 rond 3 uur hebben beschoten waren klein van stuk. Zo'n 1.70 m. schat de politie aan de hand van camerabeelden, die vanavond zijn vrijgegeven via het tv-programma Opsporing Verzocht. Een van hen, de schutter, trekt bovendien met zijn been en schoot met een pauze herhaaldelijk op de nachtclub, ondanks dat nabij gelegen horecazaken ook op dat moment geopend waren.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn