Filmpje: zie wat de droogte doet met De Hoge Veluwe

Dat de droogte van de afgelopen maanden grote gevolgen heeft voor de Veluwse natuur, zal niemand zijn ontgaan. Op een timelapse-filmpje, gemaakt door het Nationale Park De Hoge Veluwe, is goed te zien wat het gebrek aan regen precies doet met het bos. 

Vanwege de droogte heeft De Hoge Veluwe het evenement 'Hei is er voor jou' af moeten blazen. Het was de bedoeling dat bezoekers van het nationaal park op 18 en 19 augustus een gratis bosje heide mochten plukken. De conditie van de heide is door de langdurige droogte echter zo slecht, dat er nauwelijks bloemetjes te vinden zijn.

Het laat zien wat voor verwoestend effect de droogte heeft op de Veluwse natuur. De komende periode gaat het weer meer regenen, maar er valt bij lange na niet genoeg om de schade op korte termijn te herstellen.

Volledig scherm
De droogte laat zijn sporen op de Veluwe. © Wilbert Bijzitter
  1. Vijf Apeldoornse finalisten bij Miss en Mister Tattoo Nederland 2019
    PREMIUM

    Vijf Apeldoorn­se finalisten bij Miss en Mister Tattoo Nederland 2019

    Uit ruim honderd aanmeldingen staan zaterdag 3 november 22 kandidaten, verdeeld over vier categorieën, tegenover elkaar in de finale van Miss en Mister Tattoo Nederland 2019. Bijna een kwart van de finalisten is woonachtig binnen de gemeente Apeldoorn. Toeval? Volgens finalist Mister Tattoo Senior Fahid Alizzi (32) is het wel opvallend: ,,Maar voor de verkiezing hadden we elkaar nog nooit ontmoet. We komen zelfs niet bij dezelfde tatoeëerder. Het is echt toeval dat we alle vijf in de finale staan.”

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn