Filmpje: zie wat de droogte doet met De Hoge Veluwe

Dat de droogte van de afgelopen maanden grote gevolgen heeft voor de Veluwse natuur, zal niemand zijn ontgaan. Op een timelapse-filmpje, gemaakt door het Nationale Park De Hoge Veluwe, is goed te zien wat het gebrek aan regen precies doet met het bos. 

Vanwege de droogte heeft De Hoge Veluwe het evenement 'Hei is er voor jou' af moeten blazen. Het was de bedoeling dat bezoekers van het nationaal park op 18 en 19 augustus een gratis bosje heide mochten plukken. De conditie van de heide is door de langdurige droogte echter zo slecht, dat er nauwelijks bloemetjes te vinden zijn.

Het laat zien wat voor verwoestend effect de droogte heeft op de Veluwse natuur. De komende periode gaat het weer meer regenen, maar er valt bij lange na niet genoeg om de schade op korte termijn te herstellen.

Volledig scherm
De droogte laat zijn sporen op de Veluwe. © Wilbert Bijzitter
  1. Brandon neemt altijd de trap en eet volgens de Schijf van Vijf en hoopt dat heel Aventus zijn voorbeeld volgt

    Brandon neemt altijd de trap en eet volgens de Schijf van Vijf en hoopt dat heel Aventus zijn voorbeeld volgt

    Gezond was Aventus aan de Middelweg in Deventer al, maar de locatie is vanaf nu nóg gezonder. Na het vignet voeding, dat drie jaar geleden in de wacht werd gesleept, is nu dat voor roken, alcohol- en drugspreventie binnen en wordt gewerkt aan het bemachtigen van het derde vignet. De Deventer locatie is de proeftuin en het voorbeeld voor de rest van Aventus. Vandaag komt staatssecretaris Paul Blokhuis op bezoek.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn