Volledig scherm
Busjes van de douane bij het doorzochte bedrijf in Goor. © Jack Huygens / News United

FIOD doorzoekt Apeldoorns bedrijfspand in onderzoek witwassen 1 miljoen euro

In een onderzoek naar grootschalige witwaspraktijken heeft de FIOD vanochtend onder meer in Apeldoorn een inval gedaan bij een bedrijfspand. Ook werden bedrijven en woningen doorzocht in Almelo, Nijverdal, Rijssen, Goor en Enter. 

De FIOD laat weten drie inwoners van Wierden te hebben aangehouden op verdenking van witwassen van ongeveer één miljoen euro. Het gaat om twee mannen van 62 en 30 jaar en een 54-jarige vrouw. De FIOD-woordvoerster kan nog niet aangeven wat de rol is van het in Apeldoorn het doorzochte bedrijfspand. 

Auto's

Bij de doorzoekingen van in totaal vijf woningen en vijf bedrijfspanden heeft de FIOD beslag gelegd op digitale en fysieke administratie, drie Mercedessen, een BWM, een quad en op bankrekeningen in binnen- en buitenland. Bij de invallen werd de FIOD ondersteund door de politie en de douane met honden. Volgens een woordvoerster zijn er bij de inval in Goor, bij een bedrijf dat handelt in hout-en pelletkachels en boilers en cv-heaters, verdovende middelen gevonden. Het gaat om zes kilo hennep, die in beslag is genomen door de politie.

De FIOD is dit witwasonderzoek gestart met informatie uit een politieonderzoek. Daaruit bleek dat er grote bedragen contant worden gestort op bankrekeningen van bedrijven van de verdachten. ,,In de onderzoeksperiode, die al begon in  2016,  is vermoedelijk voor circa één miljoen euro aan onverklaarbaar vermogen contant gestort. Onderzoek moet nog uitwijzen waar dit geld vandaan kwam’’, aldus de FIOD. 

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn