Deze installatie ‘kijkt’ in de rijrichting van het centrum.
Volledig scherm
PREMIUM
Deze installatie ‘kijkt’ in de rijrichting van het centrum. © archief/Kevin Hagens

Flitspalen in Apeldoorn-Zuid staan er een jaar: dit is de opbrengst

Veel hardrijders. Geregeld bestuurders die het rode verkeerslicht even niet willen zien. Om die reden kwamen een jaar geleden twee flitspalen in bedrijf bij de kruising Arnhemseweg/Ravenweg. Hoe vaak flitsen ze? En wat is het effect?

9 reacties

 • Tomas Wille

  1 maand geleden
  @R. Veldhuis Waar wordt er ergens gesproken over spits? Ik let zeker goed op. Ik haal nu juist de groene lichten, die anders met 50 alweer op rood staan. Misschien daar wat vaker rijden, wellicht, als we dan toch aannames doen? Wat betreft je laatste zin, super ironisch.
 • Robbert Scholten

  1 maand geleden
  Ik vind de verkeershufters nogal meevallen,zeker het is niet altijd goed maar dat was honderd jaar geleden ook niet zo,we moeten ook niet overdrijven en boetes zijn ook nog eens onmisbaar voor de schatkist
 • Jk Halstra

  2 maanden geleden
  Verkeerspolitie weer invoeren zou een betere optie zijn! Wat een puinhoop op de weg met al die verkeershufters. Pakkans is vrijwel nihil! Fysieke controles werken ook veel beter, lik op stuk. Helaas zijn alle normen in het verkeer vervaagd en dat is dagelijks te zien op de weg. Meer fysieke controle dus. Na deze camera gaan vaak alle remmen letterlijk weer los!
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  @ R Veldhuis, bij een snelheid tussen 70 en 90 rijdt een auto het zuinigst en heeft dus de minste uitstoot.
 • Henk Ellens

  2 maanden geleden
  Ze hadden ze beter op de Ravenweg kunnen neerzetten dan leveren ze nog meer op. Nu is het vaak net een racebaan vooral in de avond.