Volledig scherm
PREMIUM
Hoenderloo - Jeugdinstelling De Hoenderloo Groep sluit de deuren. Foto Kevin Hagens KH20191203 © Kevin Hagens

FNV: Meer jeugdzorginstellingen vallen om door chronisch tekort aan geld

De Hoenderloo Groep is niet de laatste jeugdzorginstelling die de deuren sluit. De komende tijd zullen er nog meer omvallen. Dat stelt vakbond FNV.

,,Het is schokkend dat de Hoenderloo Groep dicht gaat”, zegt FNV-bestuurder Maaike van der Aar. ,,Vorige week viel het doek al voor de Brabantse jeugdzorgreus Juzt. Maar een verrassing is het niet. Iedereen wist dat het niet goed ging bij de Hoenderloo Groep. Dat er grote financiële tekorten waren en dat de kwaliteit onder druk stond. Niemand deed wat, de overheid liet het gewoon gebeuren. Wij waarschuwen als vakbond al drie jaar dat er jeugdzorginstellingen gaan omvallen als er niet wordt ingegrepen. Nu is die waarschuwing helaas bewaarheid.”

 1. Geen regels voor kindvloggers: ‘Bij sommige ouders staan de eurotekens in de ogen’
  PREMIUM
  VIDEO

  Geen regels voor kindvlog­gers: ‘Bij sommige ouders staan de eurotekens in de ogen’

  Ze testen cosmeticaproducten, spelen met speelgoed of maken slijm. Hun video’s worden miljoenen keren bekeken en adverteerders betalen grof geld. Geen wonder dat het aantal kindvloggers met een eigen YouTube-kanaal is geëxplodeerd. Hoewel de regels voor kinderarbeid streng zijn, lijken kindvloggers vrij spel te hebben. En dat is een probleem, vinden experts. ,,Een kind is geen verdienmodel.”
 2. Politiestudenten geslaagd: 35 bekeuringen bij verkeerscontrole in Apeldoorn

  Politiestu­den­ten geslaagd: 35 bekeurin­gen bij verkeers­con­tro­le in Apeldoorn

  Studenten van de Politieacademie zijn geslaagd voor hun examen Verkeerscontrole. Met glans, want vrijdag werden verspreid over Apeldoorn maar liefst 35 bekeuringen uitgeschreven. De agenten in de dop betrapten samen met het verkeersteam van de politie Oost-Nederland onder andere elf bestuurders die niet handsfree belden maar hun mobiel in de hand hielden. Voor datzelfde vergrijp werden ook twee fietsers op de bon geslingerd.
 3. Vraag bij het nieuws: wat is een weerrecord nog waard?
  PREMIUM

  Vraag bij het nieuws: wat is een weerrecord nog waard?

  De warmste 16 februari ooit, de hoogste luchtdruk ooit gemeten en een vliegtuig dat deze maand door een gunstige straalstroom anderhalf uur eerder konden landen op Schiphol. Die behaalde tijdwinst op een vlucht tussen New York en Schiphol was ook goed voor een record. Het lijkt er tegenwoordig op dat er iedere dag wel een meteorologisch record wordt verbroken. Wij spreken weerman Raymond Klaassen van Weerplaza over de zin en onzin van weerrecords.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn