Hans Menke ondertekende de open brief namens Bouwhuis. Zij is een van de mensen die onder meer bezorgd zijn of dit Talens-pand straks kopje onder gaat tussen alle hoogbouw.
Volledig scherm
PREMIUM
Hans Menke ondertekende de open brief namens Bouwhuis. Zij is een van de mensen die onder meer bezorgd zijn of dit Talens-pand straks kopje onder gaat tussen alle hoogbouw. © Maarten Sprangh

Forse kritiek op plan voor 800 woningen bij centrum Apeldoorn: te hoog, te massaal, te veel steen

Het plan om een stuk binnenstad van Apeldoorn te vernieuwen, zit slecht in elkaar. Daarvoor waarschuwen voormalig kopstukken van de afdeling stedenbouw bij de gemeente. Ze kraken de opzet. Apeldoorn zou veel te veel woningen kwijt willen in het gebied.

12 reacties

 • Ed Harmsen

  2 maanden geleden
  Het lijkt mij niet meer dan logisch dat je in de omgeving van het station uitsluitend hoogbouw bouwt zonder veel parkeerplaatsen. Vooral voor mensen die het zonder auto willen doen. Op loopafstand van het openbaarvervoer en van het centrum kun je in principe alles op de fiets. Mensen die toch een auto nodig hebben kunnen wel verder van het station gaan wonen. Ook voor het mileu is wonen in een appartement boven het station beter.
 • Jacqueline Mulder

  2 maanden geleden
  Apeldoorn wordt nooit een stad is en blijft altijd een dorp en de nieuwe appartementen waar ze nu gaan bouwen bij de Mac Donald’s aan de hoofdstraat komen als huur en koop te staan ook met pandhouse de koop prijs is al bekend boven de 3 ton en huur €1200 als het niet meer is voor iemand met een lager budget is het niet te betalen in de maand en dat geld ook voor de koranpassage waar ook woning worden gebouwd waar eerst winkels in zaten bestaat straks nog wel winkels in het centrum daar zet ik ??
 • G. Schouten

  2 maanden geleden
  Wil men echt eens buiten de dorpse box denken. Maak dan een binnenhaven met aanlegsteigers aangesloten op het kanaal. Appartementen met enige horeca eromheen. Dan maar hopen dat ooit, ooit, ooit het Kanaal weer van dode sloot een bevaarbaar kanaal wordt voor pleziervaart. Nieuw elan, recreatie en economie.
 • kor Flokstra Kor

  2 maanden geleden
  Op de bewuste plek is toch een mooi idee vind ik. Maar de oudere huizen moeten wel bewaard blijven want het is een knus buurtje op zich. En laat ze de grond houden die ze nu hebben. Maar oude bedrijven die niet of nauwelijks in werking zijn verwijderen en nieuwbouw neerzetten. Alleen het karakteristieke pand van Talens moet behouden worden want dat is prachtig. Maar de oude leegstaande drukkerij slopen inclusief naastgelegen panden. Maak wat moois van dit gebied.
 • Ferry Koelman

  2 maanden geleden
  Jarenlang kleinburgerlijk en bestuur heeft simpelweg een oersaaie en verwaarloosde binnenstad opgeleverd. Nu wil de gemeente eindelijk aan de slag om het centrum echt fors te upgraden met vooral veel woonruimte. Dat geklaag moet dus maar eens over zijn. Zorg voor een paar goede architecten met een moderne visie. Het kan iedere zichzelf respecterend stad, dus in Apeldoorn ook, mits dat eeuwige dorpse geleuter over "te hoog" en "past niet bij Apeldoorn" eens wat minder serieus genomen wordt.