Fosforgranaat gaat af bij spelende kinderen in Hoenderloo

videoEen oude fosforgranaat is zondagavond afgegaan op straat in Hoenderloo. Volgens een getuige zouden kinderen met het explosief hebben gespeeld.

De kinderen zouden het projectiel uit de Tweede Wereldoorlog hebben gevonden in het bos langs de Laan van Eikenhof. Ze zouden hebben gespeeld met het explosief en op straat hebben gegooid. Vervolgens begon het projectiel te roken. 

,,Omstanders probeerden eerst nog om het roken laten stoppen door zand over de granaat te gooien’’, vertelt brandweerwoordvoerder Robert Spijkerman. Toen dit niet bleek te werken, werden de hulpdiensten gealarmeerd. De brandweer en explosievenopruimingsdienst (EOD) kwamen ter plaatse.

De EOD besloot de weg en omgeving af te sluiten. De Laan van Eikenhof  was dicht vanaf de Brouwersweg. Het explosief werd vervolgens gecontroleerd tot ontploffing gebracht in het bos.

Volledig scherm
De fosforgranaat ging af in Hoenderloo. © Luciano de Graaf
  1. Máxima helpt Apeldoornse meesterbinder Miranda: ‘Ik denk dat zij mij begrijpt’
    PREMIUM
    Video

    Máxima helpt Apeldoorn­se meesterbin­der Miranda: ‘Ik denk dat zij mij begrijpt’

    Het verhaal van de Apeldoornse meesterbinder Miranda ter Voorde (44) en haar bedrijf Meesterlijk Geschikt (ze belooft met haar bloemen, planten en bomen ‘een wauw gevoel in elke winkel’) leest als een succesverhaal. Maar nu weet ze het even niet meer. Dus riep zij donderdag op bedrijven-event nlgroeit in Apeldoorn hulp in van koningin Máxima. ,,Ik denk dat zij mij, dat zij ondernemers begrijpt.”

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn