Volledig scherm
© Jean-Marc Regelink/Persbureau Heitink

Fout politie: Zwaargewonde fietser (24) uit Beekbergen nog in leven

updateDoor een interne communicatiefout bij de politie is een 24-jarige fietser uit Beekbergen ten onrechte dood verklaard. Eerder vandaag maakte de politie bekend dat de fietser zou zijn overleden na een ongeluk op de N304 tussen Otterlo en Hoenderloo. 

De man raakte zwaargewond bij een botsing met een personenauto op de N304 tussen Otterlo en Hoenderloo. Het slachtoffer werd geschept door een auto toen hij de weg wilde oversteken. De fietser werd per traumahelikopter naar het ziekenhuis in Nijmegen gebracht. De bestuurder van de auto bleef ongedeerd.

'De politie biedt haar excuses aan voor deze pijnlijke, onjuiste mededeling', schrijft zij op haar website. 

Veiliger

Het wegdek op de N304 lag vanmorgen bezaaid met onderdelen. De brandweer werd ter plaats geroepen om het wegdek te reinigen.

De grote schade aan de auto liet zien dat het slachtoffer na de botsing tegen de voorruit is geklapt. Door de kracht van de botsing is de fiets tientallen meters bij de oversteekplaats vandaan, in de berm, terechtgekomen.

Vorige maand kondigde de provincie Gelderland aan de oversteekplaats op de Apeldoornseweg in 2018 veiliger te gaan maken. Dit onder meer door fietspaden meer op te laten vallen op plekken waar ze een weg kruisen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn